Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés de Coll de Nargó, contrari a la pedrera de Coll de Bura

El PSC-Progrés de Coll de Nargó, contrari a la pedrera de Coll de Bura

Pilar Aubet considera que l'explotació industrial d'àrids suposarà "un greu impacte paisatgístic" i modificarà el clima El grup també critica la "manca de transparència" de l'equip de govern
Pilar Aubet - PSC-Progrés
11/06/2010 10:44

El PSC-Progrés de Coll de Nargó ha qüestionat la decisió de l'equip de govern d'autoritzar l'extracció d'àrids per un període de vint anys a la muntanya coneguda com a Coll de Bura. El partit considera que l'explotació privada, de la qual se'n rebrà 6.000 euros anuals, suposarà "un greu impacte paisatgístic" i provocarà, fins i tot, "modificacions en el clima del poble". Aquest espai, segons afirma la regidora socialista, Pilar Aubet, "impedia l'avanç de bancs de boira".

El PSC afirma que va proposar un preu de 8.000 euros a l'any per a una explotació similar a la muntanya de Mont de Llit, en la seva part més propera al Pont d’Espia.

Poca transparència

L'oposició també critica l'equip de govern perquè convoca els plens ordinaris a la una del migdia, un horari "poc adient". Així mateix, la regidora Pilar Aubet afegeix que l'alcalde fa plens extraordinaris "massa sovint i en hores cada cop diferents i poc accessibles a la ciutadania".

En un altre ordre de coses, la representant de Progrés assenyala que en les ordres del dia dels plens no hi consta el rendiment de comptes de les actuacions que està desenvolupant Benito Fité com a alcalde. "Això demostra que tant ell com l’equip de govern actuen de manera absolutista", remarca. Una altra queixa que es fa pública és que les actes dels plens no són publicades al tauler d’anuncis de l‘Ajuntament.

Museu dels Dinosaures

En el Ple extraordinari del dia 9 es va aprovar l’adjudicació de la construcció del Museu dels Dinosaures, que per rebre la subvenció ha d’estar acabat el 31 de desembre de 2010. "El motiu de retard ha estat la pèrdua de dos anys del termini negociant la compra dels terrenys de dos propietaris, considerant que l’actual emplaçament no tenia espai suficient per aparcar", remarca Progrés.

L'oposició assenyala, però, que tot i que l’equip de govern al•lega la manca de voluntat d’una part de la propietat a l'hora de vendre, el cert és que  "la compra s'ha complicat per la manca de liquidesa de tresoreria".

La ubicació final del Museu, propietat de l‘Ajuntament i aprovada en el darrer Ple extraordinari, és la que va proposar la regidora del PSC en el seu dia. "El temps ens va donant la raó", afirma Pilar Aubet.