Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC Progrés de la Seu s'oposa a la fusió dels serveis socials de l'Ajuntament i el Consell Comarcal

El PSC Progrés de la Seu s'oposa a la fusió dels serveis socials de l'Ajuntament i el Consell Comarcal

El grup socialista creu que la decisió d'ubicar-los al Centre Cívic 'El Passeig' afectarà ‘la qualitat d’un servei bàsic’
Centre Cívic El Passeig
23/01/2008 14:00

El grup del PSC Progrés ha expressat avui en un comunicat de premsa la seva oposició a la fusió de les àrees de serveis socials de l’Ajuntament i del Consell Comarcal, així com a la decisió d’ubicar-les a la primera planta del Centre Cívic 'El Passeig'. El partit socialista considera que el canvi d’orientació d’aquests serveis suposarà “inconvenients per als usuaris” i que afectarà “la qualitat d’un servei bàsic i imprescindible per a la cohesió social de la Seu”.

La junta de govern local del dilluns de l’Ajuntament va aprovar, amb el vot en contra del Grup del PSC Progrés, encarregar la redacció d’un projecte per fer obres a la primera planta del Centre Cívic el Passeig. L’objectiu del document és el de fusionar els espais i professionals de les àrees de serveis socials de l’Ajuntament i del Consell Comarcal. El partit socialista s’oposa a aquesta decisió de l’equip de govern, ja que opinen que “les àrees de serveis socials de les dues institucions representen dues realitats diferents, amb competències i recursos desiguals, els quals cal tractar per separat”.

D’altra banda, segons indica el portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas Ortega, la ubicació proposada “presenta importants inconvenients”, com la dificultat d’accés a la primera planta o el “pupurri” d’activitats que hi haurà en aquest edifici, on s’hi troba actualment, la sala de la gent gran, l’hotel d’entitats, la sala d’exposicions, el bar, el centre de dia de salut mental de l’hospital, i properament, els serveis socials.

Progrés destaca que les actuals dependències dels Serveis Socials de l’Ajuntament són molt noves i dissenyades especialment per acollir aquest servei. Tan sols han transcorregut 5 anys des de la seva inauguració.
En relació a aquest tema, Jordi Mas destaca que “la discreció de les dependències actuals, l’accessibilitat, l’entrada independent i la facilitat la relació amb la resta de serveis de l’Ajuntament per la seva proximitat no justifiquen el seu trasllat”. Segons subratlla Mas, “estem parlant de realitats i problemàtiques molt diferents que no es poden barrejar ja que acabarà perjudicant a la qualitat del servei pels ciutadans de la Seu i dels pobles de la comarca”.