Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés demana ampliar la franja d'edat al bus escolar de la Seu

El PSC-Progrés demana ampliar la franja d'edat al bus escolar de la Seu

Mas proposa que el puguin fer servir els alumnes de 3r a 6è de Primària El grup socialista també sol.licitarà que es regulin les mesures penals alternatives a la ciutat

Estació d'autobusos de la Seu
Estació d'autobusos de la Seu
02/05/2008 13:43

El grup del PSC-Progrés presentarà dues propostes al plenari de l’Ajuntament del proper dilluns, relatives a l’ampliació del transport escolar i a les mesures penals alternatives a la presó.

A la primera es demana que es revisin les bases que regulen el funcionament del Servei de Transport Escolar de La Seu per tal d’ampliar-ne la franja d’edat dels usuaris de 3r. fins a 6è de primària. En aquests moments el servei és gratuït de P-3 fins a 2n. de primària, mentre que la resta de cursos no disposen de cap servei públic de transport.

Progrés justifica la proposta al•legant que hi ha una demanda creixent dels pares i mares dels nens/es que utilitzen aquest servei i que demanen que es pugui ampliar la franja d’edat dels escolars fins a 6è de Primària (12 anys).

Segons el portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas, “cal donar resposta als escolars i a les famílies de primària que actualment no poder gaudir del servei de transport escolar”. Mas també destaca que “aquesta situació s’agreuja en les famílies amb més d’un fill, on un dels quals disposa de servei i l’altre no per ser més gran de set anys”.

La segona proposta del PSC-Progrés fa referència la conveniència de regular els treballs a la comunitat que han de realitzar les persones que han estat condemnades amb mesures penals alternatives a la presó. Aquests aspectes es detallarien a través d’un Conveni entre el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de La Seu d’Urgell.

Segons Progrés, les Mesures Penals Alternatives poden ser diverses i s’estipulen en el marc dels Convenis signats entre el Departament de Justícia i els Ajuntaments. Aquests treballs o prestacions a la comunitat solen estar relacionats amb el tipus de delicte i incideixen de manera positiva tant en la comunitat com en el/la propi infractor/a. Tot i això, l’administració municipal té la responsabilitat de col•laborar amb les diferents administracions públiques per tal de dur a terme actuacions coordinades amb la finalitat d’obtenir resultats més eficaços.

Mas també destaca que “ens hem de coordinar amb el departament de justícia per tal que la Seu es pugui beneficiar de la tasca de les persones que han estat condemnades a realitzar treballs a la comunitat”.

Mostrar formulari de contacte