Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés demana aturar les obres del barri de Sant Pere

El PSC-Progrés demana aturar les obres del barri de Sant Pere

L'oposició critica que s’ocupi l'única zona verda del nucli i creu que l'Ajuntament ha actuat sense consultar els veïns L’equip de govern, en canvi, defensa que es respon a una demanda de més aparcaments per part dels residents
Obres per a places d'aparcament al barri de Sant Pere
23/07/2009 15:59

El PSC-Progrés ha demanat que s'aturin les obres de millora que s’han iniciat a la plaça del barri de Sant Pere. La formació socialista critica que es substitueixi espai de zona verda per places d’aparcament i creu que no s’ha consultat amb els veïns. En canvi, l’equip de govern assegura que la mesura es va consensuar ara fa tres anys en una reunió amb els residents.

Segons exposa el primer grup de l'oposició, aquest tram, que es troba entre la carretera N-260 i un taller mecànic, es va habilitar com a zona verda ara fa prop de 15 anys, tot aprofitant l’antiga via. Segons el portaveu de Progrés, Jordi Mas, "l’equip de govern ha decidit unilateralment fer desaparèixer aquesta zona verda per fer-hi uns aparcaments". Mas creu que “cal consensuar amb els veïns l’actuació a realitzar a l’únic espai verd del barri”, ja que creu que la que es fa ara "va en contra dels interessos majoritaris dels veïns".

El cap del grup socialista hi afegeix que diversos veïns s’han adreçat a l’ajuntament queixant-se d’aquesta actuació i que a hores d’ara l’ajuntament encara no ha aturat les obres d’actuació en aquest espai. Jordi Mas opina que "l’actuació de l’ajuntament va en contra del que necessita el barri de Sant Pere" i que hi ha altres llocs per ampliar l’estacionament.

Per contra, l’equip de govern argumenta que la ubicació de nous espais d’estacionament en aquell punt es va consensuar en una reunió celebrada ara fa tres anys, a la qual s’havia convocat tots els veïns. La regidora de Barris, Anna Vives, remarca que es van "comprometre a tirar endavant, quan fos possible, aquesta obra perquè així ens ho van demanar els veïns i no pas per cap interès personal a fer-hi places d’aparcament”. El consistori recorda que el nucli pateix problemes puntuals en aquest àmbit i que sovint els vehicles s’han d’aparcar de manera desordenada al voltant dels edificis, a pocs metres de la carretera.

Vives reconeix que alguns dels veïns s'han queixat de l’actuació, però rebutja taxativament les acusacions d’haver actuat de manera unilateral, tot recordant que en el seu moment es va fer una reunió veïnal. Tot i això, per resoldre dubtes, el consistori ha convocat per aquest divendres una reunió d’urgència, destinada tant als veïns disconformes com als qui demanen més espai d’aparcament. Per evitar en el futur situacions com aquesta, l’equip de govern ha recomanat que es creï una associació de veïns de Sant Pere, que canalitzi directament les demandes i queixes a l’Ajuntament.