Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés demana que aquest dissabte també hi hagi mercat setmanal

El PSC-Progrés demana que aquest dissabte també hi hagi mercat setmanal

El grup socialista considera que, tot i ser un dia festiu, cal aprofitar l'afluència de visitants pel pont de la Puríssima. L'equip de govern recorda que l'ordenança municipal prohibeix aquesta possibilitat
Mercat setmanal de la Seu
04/12/2007 13:08

El grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell proposa que aquest dissabte vinent, dia 8 de desembre, els carrers del centre històric acullin el mercat, com tots els dissabtes.

Pel PSC, tot i ser festiu, aquest dissabte pot ser un bon dia per a les vendes del mercat i dels botiguers de la Seu ja que les previsions d’ocupació hotelera superen el 85%. Aquesta reivindicació respon a la decisió de l'equip de govern de no deixar instal•lar parades als carrers de la ciutat, al•legant que aquest dissabte coincideix amb un dia de festa.

El portaveu socialista, Jordi Mas Ortega, creu que cal "aprofitar que ens visitarà molta gent durant aquestes dates". Mas remarca que la Unió de Botiguers ha donat llibertat per obrir o tancar els comerços als seus associats degut a l’interès de molts d’ells en aprofitar al màxim les ventes d’aquell dia.

Jordi Mas considera que “hem d’estar atents i aprofitar dies com aquests per promocionar la ciutat ja que la Seu serà un aparador de moltes persones que gaudiran del pont per visitar-nos”. Mas afegeix: “No por ser que la ciutat estigui plena de visitants i que no es busquin mecanismes per dinamitzar el comerç i per crear una oferta atractiva”.

 Des de l’equip de govern, el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Albert Batalla, ha aclarit que “l’Ordenança Municipal, que van aprovar tots els grups l’any 1995, prohibeix explícitament la celebració dels mercats en dies festius”. En aquest sentit, Batalla remarca que “si algún dia es decideix obrir en dia festiu, serà la primera vegada que això passa en la història de la Seu i per tant aquesta és una decisió que, malgrat que correspon en exclusiva a l’Ajuntament, s’ha de consensuar amb el sector comercial per una banda i amb els marxants per l’altra.

El regidor de Promoció defensa que “aquestes darreres setmanes hem estat fent aquest diàleg amb el president de la UBSU, Ramon Ferrer, i amb el representant dels marxants, i la conclusió a la qual hem arribat és de no instal.lar el mercat aquest dia 8”.