Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés denuncia un augment del 30% a les taxes de la Mancomunitat

El PSC-Progrés denuncia un augment del 30% a les taxes de la Mancomunitat

El grup socialista considera el canvi "desproporcionat, inadmissible i abusiu" i proposarà al plenari que la Seu demani l'aturada de la mesura Fonts de la Mancomunitat defensen l'increment per compensar anteriors rebaixes i el descens dels ingressos per reciclatge
Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet
28/01/2010 13:50

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha denunciat la previsió d’augmentar un 30% la taxa de recollida per part de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet. El grup socialista presentarà dilluns vinent una proposta al plenari en què demana que el consistori urgellenc "s'hi pronunciï en contra i demani a la Mancomunitat la suspensió de la nova taxa", de la qual se'n va fer l'aprovació inicial el 20 de novembre.

De moment l'acord, que va ser recorregut pel PSC-Progrés, es troba aturat. En tot cas, l’oposició municipal sol.licita el pronunciament del plenari urgellenc, "per així poder paralitzar-lo definitivament". Segons el portaveu de Progrés, Jordi Mas, aquest pas és "del tot necessari" perquè la Seu té un paper molt important a la Mancomunitat, ja que els urgellencs hi aporten, aproximadament, un 80% dels ingressos.

La nova ordenança modifica la quota de pagament per a tots els habitatges i per a tots els establiments comercials o de restauració de la Mancomunitat, corresponents als serveis de deixalleria i de recollida (paper, vidre, envasos, fracció orgànica i voluminosos).

"La situació econòmica actual”, argumenta el PSC, “desaconsella l’augment del 30 per cent de la taxa i, per tant, de la pressió fiscal, amb més impostos sobre la ciutadania". Jordi Mas considera aquesta pujada “injustificable”. Finalment, addueix que en el moment d’aprovar les noves tarifes "no es va explicar ni a la població ni als diferents grups municipals de l'Ajuntament de la Seu quins eren els continguts de les noves ordenances de la Mancomunitat".

El PSC recorda que l'ens té contractat el servei de recollida mitjançant una concessió administrativa fins a l’any 2015, "amb un preu ja establert a l’inici de la concessió, l’any 2008", fet que creuen que "no justifica un augment dels costos".

La versió de la Mancomunitat
Amb relació a aquesta denúncia, fonts properes a la Mancomunitat d’Escombraries han explicat a RàdioSeu que l’increment vindria motivat com a compensació pel fet que durant els dos anys anteriors les taxes s’havien rebaixat. En aquest punt, defensen que de cara a la factura l’increment representarà menys de 2 euros mensuals i que pretenen compensar el fet que ara la Mancomunitat recapta menys en concepte de reciclatge perquè la gent cada cop recicla més pel seu compte.

Les mateixes fonts afirmen que entre el 2001 i el 2002, en l’etapa de govern de Progrés, també es va dur a terme un increment d’unes proporcions semblants.