Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés diu que ha rebut el suport del Síndic en la denúncia per manca d'informació a l'Ajuntament

El PSC-Progrés diu que ha rebut el suport del Síndic en la denúncia per manca d'informació a l'Ajuntament

L'oposició indica que Ribó ha instat l’equip de govern a complir la legalitat en l’accés a la documentació, a les còpies d’expedients i a la data de les convocatòries Segons Progrés, l’informe destaca que “l’alcalde ha de tenir la voluntat efectiva de facilitar la tasca als regidors”
PSC-Progrés - Tot el grup 2009
26/10/2009 17:54

El grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha anunciat avui en roda de premsa que el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha instat l’equip de govern del consistori urgellenc a complir la legalitat en l’accés a la informació dels regidors de l’oposició. Segons informa Progrés, l’informe oficial, elaborat a instàncies del principal grup de l’oposició, destaca que l’alcalde Batalla “ha de tenir la voluntat efectiva de facilitar les tasques als regidors amb l’accés a la documentació que sol.licitin”.

El grup assegura que el Síndic ha elaborat un document formal "que dóna la raó a la denúncia presentada el passat mes de gener referent a l’accés a la informació, a les còpies de documentació i a la data de les convocatòries de les sessions". “La decisió de Rafael Ribó repassa i recolza les diferents demandes del nostre grup i constata que cal vetllar perquè tots els regidors puguin desenvolupar la seva feina amb plenes garanties”, indica el portaveu socialista, Jordi Mas.

Després d’estudiar la resolució, Progrés exigeix a l’alcalde Batalla que compleixi els consells del Síndic. “Cal que es faci cas a la sentència del Síndic i es faciliti l’accés a la informació en el temps i forma que recull la normativa vigent”, comenten. I hi afegeixen: “Així es donaria compliment a les demandes i múltiples denúncies públiques realitzades per tots els grups de l’oposició durant la present legislatura”.

Alhora, el principal partit de l’oposició lamenta que l’Ajuntament hagi tardat més de sis mesos a contestar les peticions de la Sindicatura, tot i la insistència del seu grup i del mateix Síndic. Per Mas, “no és normal que l’equip de govern tardi tant a donar resposta als requeriments del Síndic ja que és un desprestigi pel propi Ajuntament”.

El portaveu del grup municipal del PSC-Progrés espera, després d’aquesta resolució, “un canvi d’actitud de l’alcalde Batalla per complir d’una vegada amb la legalitat vigent i amb les recomanacions del Síndic de Greuges de Catalunya”.

En un altre ordre de coses, Progrés ha recordat que cal un nou Reglament Orgànic Municipal, una petició que ja s’ha formulat en diverses ocasions.