Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés exigeix un ple extraordinari per debatre la variant de la N-260

El PSC-Progrés exigeix un ple extraordinari per debatre la variant de la N-260

Mas denuncia que Batalla encara no ha informat del projecte als regidors L’oposició lamenta que no s’hagi obert un debat polític, tècnic i social
PSC-Progrés - Projecte N-260
14/04/2008 13:15

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha exigit la convoctòria d’un ple extraordinari amb caràcter d’urgència per debatre quin posicionament ha de tenir la ciutat sobre la construcció de la variant de la carretera N-260, entre Adrall i la capital alturgellenca. El grup socialista denuncia “manca de transparència de l’alcalde Batalla en un assumpte de vital importància pel futur de La Seu”, pel fet que “fa gairebé tres setmanes que la proposta de Foment està sobre la taula de l’alcaldia i no s’ha comunicat a cap regidor”.

El PSC-Progrés demana el ple extraordinari tot emparant-se en l’article 98 de la Llei Municipal i de Règim Local. L’únic punt de l’ordre del dia seria “debatre les mesures a adoptar en defensa dels interessos de La Seu en relació a l’estudi informatiu de la variant de La Seu d’Urgell ctra. N-260”. El ministeri espanyol de Foment té el projecte a informació pública des del dia 2 passat.

El portaveu de Progrés, Jordi Mas Ortega, recorda que l’octubre de l’any passat van proposar la creació d’una comissió político-tècnica per tal d’estudiar quina opció de traçat és la que oferia més avantatges pels interessos de la Seu i així poder-la defensar davant dels responsables del Ministeri de Foment. “Sis mesos després”, afirma Mas, “no s’ha creat la comissió ni s’ha obert cap debat entre els grups polítics i associacions econòmiques locals”. Pel cap de l’oposició, això és “un exemple clar de la manca de visió de futur de l’actual govern municipal”.

Segons Progrés, “l’Ajuntament ha de liderar un debat de ciutat amb la finalitat d’aconseguir un posicionament únic i fonamentat que defensi els interessos estratègics de la nostra ciutat”.

Jordi Mas lamenta que l’alcalde no hagi comunicat oficialment als regidors i ciutadans en general que l’estudi informatiu de la nova variant es trobava a les oficines de l’Ajuntament des del dia 28 de març per a ser consultat. En aquest sentit, creu que “cal iniciar amb urgència un ampli procés participatiu amb tots els grups polítics, la societat civil i l’assessorament tècnic necessari, per tal de conèixer el traçat que estratègicament més convé a la nostra ciutat”.