Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés i IC-Verds proposen regularitzar els enterraments civils

El PSC-Progrés i IC-Verds proposen regularitzar els enterraments civils

La proposta contempla la cessió d’espais, l’elaboració d’un protocol i facilitar dues persones de l’Ajuntament per a la cerimònia
Mas i Carles
24/11/2008 10:18

Els grups del PSC-Progrés i d’IC-Verds a l’Ajuntament de la Seu han presentat una proposta que haurà de ser debatuda al pròxim plenari per tal d’acordar la normalització de les cerimònies dels enterraments civils a la Seu. Ambdues formacions polítiques recorden que, en aquests moments, aquest tipus d'actes públics no tenen una oferta clara i protocolaritzada "malgrat una creixent demanda social".

La moció pretén acordar la cessió de diversos equipaments municipals, a més de la sala de Sant Domènec, on el seu ús per a finalitats de cerimònia civil d’acomiadament ja fou acordat en un plenari anterior. Com a segon punt també es proposa elaborar un protocol per a la celebració correcta i normalitzada d’un enterrament civil d’acord amb els usos i costums dels municipis catalans.

El tercer punt de la moció fa referència a la necessitat de preveure dues persones, per part de l’Ajuntament, per realitzar les tasques de mestre de cerimònies i ajudar i col•laborar amb la família del difunt en tot el procés d’organització de l’acte d’enterrament.  El quart i últim punt proposa comunicar a les empreses funeràries locals la materialització del present acord per tal que puguin adequar els seus serveis funeraris als continguts del mateix.

Segons manifesta el portaveu del grup del PSC-Progrés, Jordi Mas, “cal ajudar a les famílies dels difunts que ho desitgin en tot allò que es pugui i oferir un servei integral per acomiadar-los dignament”.

D'altra banda, el portaveu del grup d’IC-Verds, Josep Maria Carles, afegeix que “la diversitat cultural i religiosa no afebleix la vida cívica d’una població sinó que pot enfortir-la si les institucions públiques faciliten raonablement les aspiracions dels diversos sectors socials”.