Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés proposa descomptes en el nou SeuBus

El PSC-Progrés proposa descomptes en el nou SeuBus

L'oposició vol una rebaixa del 30% per a majors de 65 anys, famílies nombroses i discapacitats El preu del bitllet senzill, fixat per la Generalitat, és d'1,20 euros
SeuBus
28/11/2008 16:09

El grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu presentarà al plenari d'aquest dilluns una proposta per tal de rebaixar un 30% el preu del bitllet senzill del Seu Bus i de tots els abonaments per als col•lectius de persones majors de 65 anys, famílies nombroses i persones amb algun tipus de discapacitat física o psíquica.

La proposta de plenari de Progrés també contempla la gratuïtat del transport interurbà als infants de la Seu fins als 12 anys i l’ampliació del servei als dissabtes al matí, ja que és un dels dies de màxima afluència al centre de la Seu per la celebració del mercat. El primer grup de l'oposició també demana que aquests descomptes i bonificacions entrin en vigor abans del dia 1 de febrer de 2009.

El nou servei interurbà s'ha posat en marxa tot just aquest dilluns passat i  cobreix els municipis de la Seu d’Urgell, Ribera d’Urgellet, Alàs i Cerc, Montferrer i Castellbò i Valls de Valira. El preu del bitllet senzill, fixat per la Generalitat, s’ha establert a 1,20€ el viatge i el preu de l’abonament de 10 viatges a 7 €.

El PSC-Progrés justifica la proposta pel fet que "la Generalitat de Catalunya fixa un preu màxim del tiquet i dels abonaments però dona llibertat per tal que cada ajuntament apliqui les reduccions, descomptes o bonificacions que cregui oportunes". D'altra banda, recorda que "molts dels serveis públics municipals ja atorguen descomptes especials per als col•lectius de famílies nombroses, infants, gent gran i persones amb algun tipus de discapacitat". "Per tant", afirma "no s’entendria que no es faci el mateix amb aquest servei de transport de viatgers".

Segons el portaveu socialista, Jordi Mas Ortega, "caldria estrendre aquest servei als dissabtes al matí ja que és el dia de celebració del mercat, amb molta afluència de gent de la comarca i de la Seu al centre”. Mas conclou que “des de l’Ajuntament hem de vetllar per facilitar i acostar els serveis públics als col•lectius que més ho necessitin, especialment en aquests moments de crisi econòmica”.