Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés proposa un ple extraordinari per debatre les noves ajudes de l'Estat

El PSC-Progrés proposa un ple extraordinari per debatre les noves ajudes de l'Estat

L'equip de govern haurà de convocar el plenari abans de quinze dies L’Ajuntament de la Seu podria rebre més de dos milions d'euros del Fons d'Inversió Local
Grup PSC
02/12/2008 17:20

El grup del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu ha sol•licitat per escrit a l’equip de govern que convoqui un ple extraordinari en el termini més breu possible per debatre les actuacions que se sol•licitaran al Ministeri d’Administracions Públiques en el “Plan de Estímulo de la Economía y el Empleo”.

El passat 28 de novembre el Consell de Ministres de l’Estat Espanyol va aprovar un decret llei que creava un fons especial de diners per als ajuntaments per tal de pal•liar els efectes de la crisi econòmica a través del foment de les obres públiques. El Ministeri d’Administracions Públiques gestionarà aquest fons especial, que tindrà una dotació total de 8.000 milions d’euros. La Seu podria rebre 2,2 milions d’euros per executar obres urgents, tenint en compte que el goven espanyol atorgarà 177 euros per habitant. Les intervencions subvencionades poden ser molt variades i de diferents tipus: la construcció, rehabilitació o adequació d’equipaments, infraestructures viàries o de serveis bàsics, entre d’altres.

Pel portaveu socialista, Jordi Mas Ortega, "el consistori urgellenc rebrà una dotació econòmica molt important d’aquesta convocatòria i, per tant, cal obrir un procés de reflexió entre tots els grups polítics amb la finalitat de determinar el millor destí dels diners".

Progrés empara la petició en el decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, en el Títol IX i a l’article 98. S’hi exposa que: “el ple té sessió extraordinària quan el president ho decideix o quan ho demana la quarta part, almenys, del nombre legal de membres de la corporació, sense que cap regidor en pugui sol•licitar més de tres anualment”. En aquest últim cas, la celebració d’aquest ple no es pot endarrerir més enllà de quinze dies hàbils des que ha estat sol•licitat.

Segons manifesta el portaveu del grup del PSC-Progrés, Jordi Mas, “cal consensuar les actuacions que volem prioritzar”. Mas afirma que “des de Progrés valorem molt positivament les mesures del pla anticrisi del govern de l’Estat ja que hi ha una aposta decidida per millorar el finançament local i generar més ocupació”.

El Ministeri d’Administracions Públiques obrirà un termini d’un mes per tal que els ajuntaments de l’Estat presentin les seves sol•licituds. Aquestes hauran de ser trameses entre el 10 de desembre de 2008 i el 24 de gener de 2009.