Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés qüestiona el model de Festa Major de l'equip de govern

El PSC-Progrés qüestiona el model de Festa Major de l'equip de govern

Progrés critica que l’Ajuntament de la Seu  programi una Festa Major “de baixa qualitat” i "més cara que si no fos gratuïta" El portaveu socialista, Jordi Mas, insta a contractar un grup musical de referència
Firetes a l'aparcament Doctor Peiró
03/09/2008 13:30

El grup del PSC-Progrés de la Seu ha qüestionat el model de Festa Major de l’equip de govern. Segons ha manifestat el portaveu socialista, Jordi Mas Ortega, la celebració s’ha caracteritzat “pels espectacles de baixa qualitat i per la manca d’un grup musical de referència que agradi a un públic ampli”. Des de Progrés també s’afirma que el canvi d’ubicació de les firetes s’ha realitzat sense preveure “una contraprogramació festiva al centre urbà que evités la falta d’animació i buidor dels carrers, a més de la pèrdua de clients per als establiments hotelers i comercials de la zona”.

Per Mas, la justificació d’una una Festa Major gratuïta, argumentada per l’equip de govern, contrasta amb el cost real de la celebració “perquè això significa perdre els ingressos que abans es generaven”. Un altre punt en què divergeix Progrés és en el de les prioritats d'ERC i CiU: “No hi ha diners per una actuació musical massiva i popular i sí per portar a la Seu aquest estiu un conjunt de música clàssica que ha costat 27.000 euros i va aplegar només un centenar de persones”.

Mas considera que la Seu està perdent, com a ciutat turística i de referència al territori, “el reclam de la Festa Major”. En aquest sentit, insta la regidoria de Festes a millorar, per exemple, els espectacles infantils “que no han potenciat la participació dels pares i mares”. “Tot i que hi ha activitats que sí han funcionat, com el correfocs, el pregó o el ball cerdà, cal tornar als espectacles potents i no només fer ambient en un part allunyada de la ciutat”, afirma.