Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PSC-Progrés s'oposa a l'ampliació del cementiri municipal

El PSC-Progrés s'oposa a l'ampliació del cementiri municipal

Responsabilitza CIU i ERC de la saturació de l’actual cementiri i censura la seva gestió en la construcció del nou equipament a la Torre del Cap
26/09/2007 14:27

El grup del PSC-Progrés, ha qualificat avui en roda de premsa ‘d’irresponsable’ la mesura presa per l’equip de govern en relació a l’ampliació de l’actual cementiri. El portaveu del partit socialista, Jordi Mas Ortega, ha expressat l’oposició a una decisió “que perjudica els veïns del sector, als quals se’ls havia promès que el cementiri municipal no creixeria més”. “La zona perdrà un espai d’aparcament públic”, ha afegit Mas.

El principal grup a l’oposició remarca que “la mala gestió de l’equip de govern no té excuses i que la saturació del nou cementiri s’hauria pogut evitar si s’hagués actuat amb més diligència”. Pel que fa a l’expropiació dels terrenys a la família propietària, Mas ha afirmat que "era una mesura que s’hauria d’haver pres abans”. Pel PSC és inconcebible que "els diners per a la compra de l’espai per al nou cementiri s’hagin repetit en tres pressupostos municipals, endarrerint una qüestió prioritària per a la ciutat". El partit socialista considera que la gestió que s’ha fet per a la construcció del nou cementiri, a la Torre del Cap, ha estat ‘negligent’.

El portaveu del grup ha acusat també ERC i CIU d’incomplir la promesa feta l’octubre de l’any passat que asseverava que aquest any ja estaria construït l’equipament municipal. Mas ha criticat que s’hagi començat la casa per la teulada en tot el procés de construcció del nou cementiri, ja que es va convocar el concurs d’idees abans que es compressin els terrenys, consensuats en el Pla General d’Ordenació Urbana de la Seu.

El PSC-Progrés lamenta que s’hagi trencat el consens de tots els grups en què s’acordava la nova ubicació i no ampliar el cementiri actual.

Ampliació del cementiri actual

Recordem que l’Ajuntament de la Seu va anunciar ahir que la Junta de govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha acordat encarregar la direcció del projecte de construcció de dos-cents nous nínxols a l’actual cementiri municipal, a l’espera que finalitzi el procés administratiu d’expropiació dels terrenys del nou equipament.

El regidor responsable de la instal.lació municipal, Miquel Colom, va defensar l’ampliació de l’actual cementiri “per donar una resposta adequada i urgent a les necessitats que té avui dia la Seu”. Segons va manifestar el regidor urgellenc, “el govern municipal ha actuat amb responsabilitat, buscant solucions immediates i alhora defensant l’interès general, tenint en compte la situació d’alta ocupació de l’actual equipament i la lentitud del tràmit d’expropiació dels nous terrenys, per la manca d’acord amb els propietaris”.

  • Cementiri de la Seu d'Urgell
  • Roda de premsa del PSC