Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Punt Òmnia estrena un pla pilot per a la integració d'infants en situació vulnerable

El Punt Òmnia estrena un pla pilot per a la integració d'infants en situació vulnerable

El projecte vol potenciar que s'introdueixin en les noves tecnologies i facin treballs en petits grups L'activitat la impulsa el Consorci d'Atenció a les Persones
Punt Òmnia
17/04/2015 17:21

Aquesta setmana s'ha iniciat al Punt Òmnia de la Seu d'Urgell un taller adreçat a nens i nenes, d’entre 5 i 8 anys, per proporcionar activitats de lleure per a la integració d’infants amb problemes de desenvolupament o vulnerabilitat social. L'acció consisteix a oferir-los activitats en competències digitals per tal de propiciar la seva inclusió social i personal.

La iniciativa, sorgida de l'equip del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç i el Punt Òmnia, s'inicia amb l'observació del fet que aquests infants mostren certes dificultats relacionals i de socialització. Per exemple, no realitzen activitats extraescolars, i en el cas que en facin són de l’àmbit esportiu. Es valora que una activitat que precisa uns altres hàbits (atenció, control d'impulsos o mantenir-se asseguts) podria ser molt positiva pel seu desenvolupament.

És per aquest motiu que s'elabora un projecte pilot amb l’objectiu d’apropar-los la informàtica i les noves tecnologies, com també potenciar l’activitat en petits grups per tal de potenciar la integració global posterior.

La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de la Seu, Anna Vives, ha explicat que “el treball en xarxa ajuda a la detecció de necessitats, recursos i serveis”. Vives afegeix que “si el pla pilot obté un bon resultat, l'equip tècnic proposarà instaurar-lo com una activitat extraescolar dins un col·lectiu concret, fet que suposa un pas més per la igualtat d’oportunitats a la Seu i comarca”.