Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El PUOSC destina a l'Alt Urgell 16,2 ME

El PUOSC destina a l'Alt Urgell 16,2 ME

A l’Alt Pirineu la inversió ascendeix a 65 M, que es subvencionaran fins al 2012
Pont d'Arfa
11/04/2008 19:32

El Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) destinarà a l’Alt Pirineu i l’Aran més de 65 milions d’euros per al període 2008-2012. D’aquesta quantitat, 16,2 milions d’euros subvencionaran inversions a la comarca del l’Alt Urgell.

La convocatòria d'enguany, que impulsa la Direcció General d’Administració Local del departament de Governació i Administracions Públiques, incrementa en un 57% els recursos. La demarcació de l’Alt Pirineu ha presentat un total de 884 actuacions, de les quals 26 han estat de la Seu.

Segons ha subratllat el conseller de Governació, Jordi Ausàs, “el PUOSC és un dels instruments més potents i eficaços de suport al món local amb què compta el Govern de la Generalitat de Catalunya”. A més, ha afegit que “el PUOSC beneficia especialment els petits i mitjans municipis, posant els pilars des de la base, per un país més cohesionat i on tothom ha de tenir els mateixos serveis i recursos, independentment d’on visqui”.

L’aprovació inicial del PUOSC va sortir publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya aquest dimecres, 9 d’abril. A partir d’aquesta data s’ha obert un període d’al.legacions que finalitza el 3 de maig. La Comissió de Cooperació Local l’aprovarà definitivament el 30 de juny.

Increment de sol.licituds

La demarcació de l'Alt Pirineu i Aran ha presentat un total de 884 actuacions provinents de 127 ens locals, a les quals s'ha donat resposta a 553. Aquesta xifra supera en 289 les actuacions respecte a l'anterior POUSC. Del total d'actuacions acceptades en la planificació inicial, se'n subvencionaran 77 relacionades amb l'abastament d'aigua per un total de prop de 6'5 milions d'euros.