Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El risc de rebrot a l'Alt Urgell se situa per sota dels 100 punts

El risc de rebrot a l'Alt Urgell se situa per sota dels 100 punts

La comarca presenta la millor evolució dels darrers mesos, amb la velocitat de reproducció del virus a 0,56. A la regió de l'Alt Pirineu i Aran, la Rho7 també torna a estar per sota el límit recomanat (a 0,97)
18/02/2021 12:55

El risc de rebrot del coronavirus a l'Alt Urgell s'ha situat aquest dijous per sota dels 100 punts; concretament, a 88. A l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell, també s'està a prop d'aquest marge: a 104. És la dada més baixa dels darrers cinc mesos i permet a la comarca situar-se ara mateix com l'única Catalunya amb risc mitjà, tenint en compte que la gran majoria segueixen en risc alt pel que fa a aquest indicador. Només supera l'Alt Urgell una comarca, el Montsià, l'única que està amb risc baix.

Aquesta xifra se suma a la resta d'indicadors que confirmen que ara mateix l'Alt Urgell és de les comarques catalanes amb millor evolució pel que fa a la COVID-19. Quant a l'índex de referència, la velocitat de reproducció del virus (Rho7), a data d'avui també està molt baix tant a la Seu (0,57) com a la comarca (0,56). A més a més, el percentatge de positius als nous tests segueix molt baix (1,84%).

Unes dades que coincideixen amb el fet que les darreres setmanes s'ha iniciat la programació cultural de la Seu i que s'ha recuperat la mobilitat amb Andorra. Aquests dos factors no han influït per ara en un augment de contagis sinó que aquests han baixat, mitjançant el seguiment de les mesures individuals de prevenció.

El Sant Hospital segueix amb 3 ingressats i també es manté estable el nombre de grups escolars confinats (2) i el d'alturgellencs que ja han rebut les dues dosis del vaccí (524). L'alcalde de la Seu i president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, conclou que l'evolució és bona, però ha demanat "no relaxar-se" perquè "el virus encara és ben present". Per això, ha recordat la importància de mesures com l'ús de la mascareta, rentat freqüent de mans, distància entre persones, reduir l'activitat social i prioritzar els espais oberts o ben ventilats.

A la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, la Rho7 s'ha tornat a situar per sota el límit recomanat (a 0,97) i el risc de rebrot segueix baixant i ara està a 324. El percentatge de nous positius segueix baix (4,46%). Els quatre hospitals pirinencs tenen en total 19 ingressats per COVID-19, dels quals quasi la meitat (8) corresponen a l'Espitau Val d'Aran, a Vielha. A l'Aran, tot i la tendència a la baixa, les darreres hores encara s'hi ha detectat 25 nous positius. Pel que fa al Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, la situació comença a millorar ràpidament i la Rho7 s'hi torna a apropar al límit recomanat, després de l'aparició de diversos nous casos els darrers dies.

Pel que fa a la COVID, el calendari de vacunació avança tal com estava previst. Aquesta setmana s'està vacunant professionals dels centres educatius i membres de la Policia Municipal.

  • Vacunació d'agents de la Policia Municipal de la Seu (Foto: Ajuntament de la Seu)
  • Evolució del risc de rebrot a l'Alt Urgell des de l'inici de la pandèmia (Departament de Salut / FSH)