Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El robatori de pastors elèctrics, un problema afegit pels ramaders

El robatori de pastors elèctrics, un problema afegit pels ramaders

Els pagesos fan una crida perquè ningú compri aquests aparells de segona mà, que poden ser material sostret. Aquests furts se sumen al malestar pels atacs d'animals salvatges als prats i al bestiar
Filat elèctric (Foto: ACN)
03/04/2017 19:50

Els pagesos i ramaders han denunciat a l'ACN que als problemes provocats per la fauna salvatge en el sector, ara s'hi afegeix el robatori de pastors elèctrics. Ignasi de Castellarnau, ramader d'Alins i membre d'Unió de Pagesos (UP), ha explicat que són equips cars que es deixen a l'exterior de les finques per guardar el bestiar i que a vegades "acaben desapareixent".

Castellarnau ha fet una crida als companys de sector i els demana que no comprin aquests aparells al mercat de segona mà si no estan segurs de la seva procedència, "perquè moltes vegades són robats". Els Mossos d'Esquadra han explicat que cada any tenen més d'una denúncia d'aquests tipus de robatoris. Durant els primers tres mesos de l'any ja se n'ha compatibilitzat dos al Pallars.

Ignasi de Castellarnau reitera que aquests robatoris s'afegeixen als danys de la fauna salvatge que pateixen. "L'herba dels prats comença ara a rebrotar i animals com cabirols, cérvols, porcs senglars o muflons, no deixen que creixi ufanosa perquè se la mengen abans de fer-se gran". Això s'agreuja en el cas dels porcs senglars, ja que no sols es mengen l'herba "sinó que també fan malbé els sistemes de reg". En aquest cas, a les pèrdues econòmiques s'hi ha d'afegir les hores destinades a les reparacions.