Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El romànic d’Estamariu i Bescaran, propera sortida del cicle 'Els dimecres coneixem l’Alt Urgell'

El romànic d’Estamariu i Bescaran, propera sortida del cicle 'Els dimecres coneixem l’Alt Urgell'

Els participants podran veure les pintures de Sant Vicenç i el campanar de Sant Martí, acompanyats de tècnics del Consell Comarcal alturgellenc. L'activitat es farà aquest dimecres, 16 d'agost
Campanar de Sant Martí de Bescaran (Foto: Carles Gascón Chopo)
14/08/2017 17:45

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell proposa aquest dimecres, 16 d'agost, una sortida guiada per conèixer una mica més de prop les característiques del romànic de frontera, que es pot trobar en els sectors més elevats de la comarca alturgellenca, al límit amb Andorra. En aquesta zona, l'estil romànic pren unes marques pròpies en base als materials emprats i les estructures específiques per respondre a les peculiaritats climàtiques, orogràfiques i organitzatives. Els petits temples parroquials amb campanars de torre adossats són la seva plasmació més representativa.

La sortida inclourà la visita a les restes de l’església romànica de Sant Martí de Bescaran, amb el majestuós campanar de torre perfectament conservat. També s'hi podrà veure l’església de Sant Vicenç d’Estamariu, a l’interior de la qual hi ha unes pintures murals del segle XII, que constitueixen un dels escassíssims programes pictòrics d’època romànica del Pirineu català que es conserven encara in situ.

L’accés als temples respectius es farà amb una caminada per l’anomenat camí del Molí. El sender, perfectament senyalitzat, uneix Estamariu i Bescaran, essent un itinerari de gran valor paisatgístic. La caminada tindrà una llargada de 7 quilòmetres i un desnivell de 250 metres.

Senderisme i patrimoni

El cicle “Els dimecres coneixem l’Alt Urgell” és una proposta que pretén agermanar la pràctica del senderisme amb el coneixement del ric patrimoni comarcal. La iniciativa s'adreça a aquelles persones que fan vacances durant el mes d’agost, ja siguin veïns de la comarca o visitants que han vingut a fer turisme. Totes sortides són guiades per tècnics del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, coneixedors del territori i la seva història.

Les activitats són gratuïtes i per participar-hi cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (tel. 973 35 31 12) o a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell (tel. 973 35 15 11).