Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Sant Hospital afronta la reforma de radiologia i urgències

El Sant Hospital afronta la reforma de radiologia i urgències

Geli anuncia l’inici imminent de les obres un cop acabades les de l’àrea quirúrgica El nou Govern Territorial de Salut vol fer més propera la gestió dels equipaments
Inauguració dels nous quiròfans
19/03/2008 18:31

El departament de Salut del Govern català començarà de manera immediata la reforma de les àrees de radiologia, urgències i admissions del Sant Hospital de la Seu. La consellera Marina Geli ha assegurat que se seguirà les obres previstes de reforma del centre, tot coincidint amb la posada en marxa definitiva, aquest dimarts vinent, de la nova àrea quirúrgica.

Durant la visita, Marina Geli també ha presidit la constitució del Govern Territorial de Salut a l’Alt Urgell, del qual afirma que servirà per “aprofondir en la gestió de proximitat” dels equipaments sanitaris al Pirineu. Geli vincula aquest objectiu en la línia de la creació, la legistaltura passada, de la Regió Sanitària.

La titular de Salut ha defensat el paper els hospitals d’àmbit comarcal perquè “ajuden que Catalunya sigui un país més equilibrat” i elogia el “compromís” dels professionals sanitaris “que treballen al Pirineu, tenint en compte els problemes que hi ha habitualment per trobar metges que vulguin exercir a les comarques de muntanya.

De les obres inaugurades avui, Marina Geli en destaca el fet que es passa de dos a tres quiròfans, l’ampliació de la superfície, la renovació dels equipaments i la creació d’un quiròfan per a cirurgia major ambulatòria. Actualment el Sant Hospital atén unes 2.500 intervencions anuals.

El president en funcions del Patronat del Sant Hospital, Albert Batalla, ha agraït a Marina Geli “l’esforç que ha fet el Departament per a fer realitat aquesta obra tant important per a la nostra ciutat i per a la nostra comarca”. Batalla -en el seu primer acte com a alcalde accidental- creu que “mica en mica aquest hospital s’està transformant per adaptar-se a les necessitats que la gent de la Seu i de tota la comarca necessitem d’una forma clara i evident”.

Batalla i Geli han coincidit a elogiar el consens que hi ha tant a la Seu com al conjunt de Catalunya entre les diferents administracions, a l’hora de planificar i dur a terme les millores necessàries en la sanitat pública.