Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Sant Pare Francesc atorga el títol de 'Basílica Menor' al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell

El Sant Pare Francesc atorga el títol de 'Basílica Menor' al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell

La celebració per la concessió tindrà lloc el pròxim 8 de setembre
08/07/2014 19:56

El Bisbat d’Urgell ha comunicat que el Sant Pare Francesc ha concedit a l’església del Santuari de la Mare de Déu de Meritxell el títol de Basílica Menor.

Aquesta concessió respon a la petició efectuada fa uns mesos pel Bisbat d’Urgell d’acord amb les autoritats andorranes, i porta la data del 13 de maig de 2014, quan s’esqueien exactament els 100 anys de la declaració pontifícia de la Mare de Déu de Meritxell com a patrona principal de les Valls d’Andorra, en temps de Sant Pius Xè.

Està previst que la celebració solemne de la concessió d’aquest títol de Basílica que honora el Principat d’Andorra i el Bisbat d’Urgell tingui lloc durant les festes de Nostra Senyora de Meritxell, el 8 de setembre.

Distinció papal

El títol de Basílica menor és una distinció concedida pel Papa a aquelles esglésies més importants que, en atenció a la seva història i cultura, vida litúrgica i pastoral, són particularment significatives. La concessió procura enfortir la vinculació amb l’Església de Roma i amb el Sant Pare i, alhora, promou la seva exemplaritat com a centre d’especial acció litúrgica i pastoral al país i a la Diòcesi.

El Santuari de la Mare de Déu de Meritxell se suma així a les altres dues Basíliques Menors amb què compta la Diòcesi d’Urgell: la Catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, a la qual l’any 1905 li fou concedida aquesta distinció, i la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, que té el títol de Basílica des del 1923.