Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El sector agroalimentari segueix liderant les exportacions de la demarcació de Lleida

El sector agroalimentari segueix liderant les exportacions de la demarcació de Lleida

Els nou primers mesos del 2018 les empreses del territori han venut a l'exterior per valor de 1.586 milions, un 0,3% més que l'any passat. En el cas dels fabricants de béns, l'increment és del 2,8%
Oliana
21/11/2018 14:11

El sector de l'alimentació, begudes i tabac es manté com el més exportador de la demarcació de Lleida, segons les dades més recents de l'INE, que apunten a una desacceleració de les vendes a l'exterior des del territori. A nivell general, els primers nou mesos de l'any les exportacions a nivell provincial van batre un nou rècord, amb un valor total de 1.586,8 milions d'euros, tot i que la xifra és pràcticament semblant a la de l'any passat en el mateix període, amb un augment de només un 0,3%. De fet, al setembre hi va haver un descens del 6,5% respecte del mateix mes del 2017.

Per sectors, l'agroalimentari lidera les exportacions amb 1.060,6 milions d’euros, tot i que experimenta un descens de l’1,3% respecte dels primers nou mesos de l'any passat. En canvi, els fabricants de béns d'equipament han registrat un increment del 2,8%, amb unes vendes de 127,2 milions d'euros fins al setembre.

Al conjunt de Catalunya, les exportacions segueixen creixent. Els tres primers trimestres de 2018 han augmentat un 1,76% amb relació als mateixos mesos del 2017, amb un volum total de 53.605 milions d'euros, malgrat que al setembre hi va haver una tendència a la baixa.