Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El sector lleter d'UP exigeix a Leche Pascual que mantingui els preus als ramaders

El sector lleter d'UP exigeix a Leche Pascual que mantingui els preus als ramaders

La sectorial valora bé la rectificació de l'empresa, però li demana que mantingui el compromís els mesos vinents
20/03/2008 16:23

La Sectorial del Sector Lleter de la Unió de Pagesos, que lidera l'alturgellenc Joan Guitart, ha mantingut avui una reunió amb el Grupo Leche Pascual durant la qual l’empresa làctia s’ha compromès a retornar els 0,02 euros/litre arran la baixada de preus que va aplicar durant el passat mes de febrer.

Unió de Pagesos valora positivament la decisió de Pascual, però exigeix que aquest retorn no vingui acompanyat de noves baixades injustificades del preu de la llet percebut pel ramader. Unió de Pagesos exigeix a Pascual que es comprometi públicament a no abaixar preus durant els mesos de març i abril, tal com ha afirmat durant la reunió mantinguda amb el sindicat.

En cas que Pascual respecti aquest acord, Unió de Pagesos exigirà a la resta d’indústries làcties que facin el mateix i no rebaixen el preu de la llet per sota dels 0,42 euros/litre, que faria situar al ramader sota costos de producció. En cas contrari, el sindicat es plantejarà duu a terme accions de pressió perquè així sigui.

El sindicat recorda que en el context mundial, marcat per una manca de producció de llet, qualsevol davallada de preu està injustificada i suposa una irresponsabilitat.