Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El sector turístic del Pirineu confirma l'alta ocupació durant la Setmana Santa

El sector turístic del Pirineu confirma l'alta ocupació durant la Setmana Santa

La majoria d'hotels, cases rurals i càmpings han omplert durant el pont i han estat al voltant del 60% la resta de dies de la campanya. Les empreses d'esports d'aventura arrenquen amb una activitat del 85%
El Cadí nevat, aquest dilluns
18/04/2017 12:25

El sector turístic del Pirineu ha confirmat el balanç "molt positiu" d'aquesta Setmana Santa, marcada pel bon temps, el final de la temporada d'esquí i l'inici de la d'esports d'aventura i de natura. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida calcula que uns 80.000 turistes han visitat la demarcació, entre el passat dia 8 d'abril i aquest Dilluns de Pasqua, i han efectuat unes 200.000 pernoctacions en establiments turístics de la demarcació, sense comptar les segones residències, que també han estat molt plenes aquests dies.

Entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua els establiments situats al Pirineu han assolit una ocupació mitjana del 95%, arribant a la plena ocupació en el cas del turisme rural i en bungalous, mentre que l'ocupació va ser inferior en els dies previs. Dades que també són vàlides per a l'Alt Urgell, segons ha indicat a RàdioSeu el president de l'Associació d'Hostaleria, Miquel Àngel Sánchez. Les empreses de turisme actiu han assolit un 85% d'activitat. El Patronat calcula que la xifra de negoci ha estat de més de 35 milions d'euros.

El grau d'ocupació turística a la demarcació s'ha situat uns 5 punts per sobre de les xifres de l'any 2016 per les mateixes dates, que ja van ser les millors dels darrers 6 anys. Des del Patronat es mostren satisfets per aquests "bons" resultats pel retorn que representa de les diferents accions promocionals que es duen a terme del territori i alhora comparteixen la satisfacció expressada pels sectors d'hoteleria, càmpings i turisme rural de la demarcació de Lleida pel nivell d'ocupació assolit en aquests dies festius.

El fet que la Setmana Santa d'enguany ha vingut més tard en el calendari ha propiciat una major diversificació d'activitats en el conjunt del territori, amb la neu com una de les activitats protagonistes, però també amb una major contractació d'activitats de turisme actiu i esports d'aventura, senderisme i BTT, com també la pesca que ha comptat amb un elevant nombre de pescadors. També s'han incrementat les sortides a la natura, les visites culturals i la gastronomia.

Des del Patronat han matisat que aquests dies, tot i l'alta afluència, entre un 10% i un 15% de l'oferta de places hoteleres roman tancada, incloent alguns establiments de 4 i 5 estrelles amb un gran nombre d'habitacions. Això explica també que els que sí que obren, que són la gran majoria, tinguin una alta demanda.

El turisme rural, amb un comportament molt homogeni en el conjunt de la demarcació, ha mantingut una ocupació molt bona: ple total des de Divendres Sant fins al Dilluns de Pasqua, i entre el 50 i el 60 % entre els dies 8 i 12. La presidenta de la Federació provincial de turisme rural, Núria Ferrando, ha explicat que ja feia setmanes que preveien que l'ocupació seria molt alta i les expectatives s'han complert. "Si hi ha hagut alguna anul·lació de seguida l'allotjament s'ha tornat a omplir perquè hi havia molta demanda", ha assegurat. Segons Ferrando, la majoria de turistes han passat tres nits a les cases, o bé de dijous a diumenge o de divendres a dilluns. Alhora, constata també que els clients cada vegada demanen més activitats complementàries, ja siguin lligades a la neu o al senderisme i també a l’oferta de turisme cultural del territori.

Quant al càmping, totes les places de bungalous han posat el cartell de complert del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua i han assolit el 85% d'ocupació del dissabte 8 d'abril fins al dimecres 12, als establiments situats al Prepirineu i a les zones de baixa muntanya del Pirineu i el 50% a les places d'alta muntanya en aquest mateix període de temps. Pel que fa a l'acampada, els establiments situats a les zones del Prepirineu, com ara la comarca de la Noguera, i als que es troben en zones de baixa muntanya del Pirineu, l'ocupació mitjana entre el dissabte 8 d'abril i el dimecres 12 ha estat, d'acord amb les previsions, d'un 85%, i s'ha arribat a la plena ocupació a partir del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua. Per la seva banda, l'acampada als establiments situats a les zones d'alta muntanya han tingut una ocupació menor situada al voltant del 50% del Dijous Sant i fins al Dilluns de Pasqua i inferior al 40 %, en el tram comprès entre el 8 i el 12 d'abril.

Bon inici dels esports d'aventura

Pel que fa a les empreses de turisme actiu i d'esports d'aventura, han tingut un nivell de contractació de serveis "molt bo" i amb un balanç positiu de l'arrencada de la temporada que ha suposat aquesta Setmana Santa. L'Associació d'Empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà calcula que han estat entre el 80 i el 85% de la seva capacitat de servei, la qual cosa representa entre un 5 i un 8 % més que l'any passat, segons ha destacat el president de l'associació, Florido Dolcet. Enguany la demarcació de Lleida disposa d'una oferta de 230 empreses de turisme actiu i esports d'aventura, de les quals la gran majoria, 185, són a l'Alt Pirineu, amb el Pallars Sobirà com a comarca líder. Esperen poder oferir durant tota la temporada més de 700.000 serveis.