Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El sector turístic de l'Alt Pirineu preveu una afectació "desigual" de les noves mesures del pla de reobertura

El sector turístic de l'Alt Pirineu preveu una afectació "desigual" de les noves mesures del pla de reobertura

La Federació d'Hostaleria considera que la fi del confinament per municipis beneficia els allotjaments, però qüestiona que bars i restaurants no puguin obrir els locals a la tarda i al vespre
Avinguda Pau Claris de la Seu d'Urgell
18/12/2020 17:51

El sector turístic de l'Alt Pirineu preveu una afectació "desigual" de les noves mesures anunciades pel govern aquest divendres de cara a l'època de Nadal (fins a l'11 de gener), en el marc del pla de reobertura. Els professionals es mostren satisfets per la flexibilització de la mobilitat, amb la reivindicada fi del confinament municipal, però preocupats per les noves restriccions d'horaris.

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, ha dit a l'ACN que abans de fer una valoració definitiva estan "a l'espera de veure el document per escrit, publicat al DOGC". En tot cas, pel que s'ha avançat des de l'executiu, augura que "els més perjudicats, com sempre, tornen a ser els bars i els restaurants", si bé admet que "els hotels sembla que guanyen la partida, almenys de moment", tenint en compte que les coses "canvien cada setmana". Tot plegat, afirma "complica la gestió" perquè "mai sabem què i quant hem de comprar o a quanta gent cal treure de l'ERTO".

Cal recordar que les franges horàries que ha marcat el Govern per a l'obertura dels locals de bars i restaurants són una al matí (7.30-9.30h) i una altra al migdia (13.00-15.30), mentre que al vespre i la nit (19.00-23.00) podran servir menjar per emportar. Per Josep Castellarnau, aquests límits "fan de molt mal treballar" perquè "per exemple, la gent que puja a esquiar no pensa en el dinar, perquè està esquiant, sinó amb les tapes a partir de les 5 de la tarda o en els sopars". Per això, creu que "amb aquestes restriccions, els locals tenen el futur ben negre", especialment els locals d'oci nocturn, que "ja ho donen tot per perdut".

El dirigent de l'hostaleria de la demarcació ha lamentat "que es torni a assenyalar els bars i restaurants com els culpables de l'augment dels contagis", perquè creu que no són "el problema", i atribueix les limitacions a que "volen acabar amb les interaccions socials que es fan als establiments". En aquest sentit, Castellarnau suggereix al Govern que "si vol tancar la restauració, que la tanqui, però que els doni ajudes de debò", perquè si no, augura que els estaran abocant a "tancar per sempre".

Finalment, tot i que no s'atreveix a fer una predicció de com anirà la campanya, Castellarnau espera que a partir d'ara no hi hagi un augment de casos al Pirineu, perquè d'això en depèn que es pugui desenvolupar la temporada d'esquí.