Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El seguiment epidemiològic a Andorra permet detectar quinze nous casos lleus de la COVID-19

El seguiment epidemiològic a Andorra permet detectar quinze nous casos lleus de la COVID-19

No n’hi ha cap d’hospitalitzat i tots mantenen aïllament domiciliari. A Catalunya, el Departament de Salut preveu dedicar almenys 500 'gestors COVID' per buscar contactes de casos sospitosos des dels CAP
Joan Martínez Benazet, ministre de Salut d'Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
16/07/2020 22:23

El ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet, ha informat aquest dijous que les autoritats sanitàries han diagnosticat quinze nous positius per coronavirus SARS-CoV-2 entre les prop de 700 proves diagnòstiques que s’han fet la darrera setmana. Catorze d’ells estan relacionats amb el mateix brot vinculat a una obra. Així, es tracta de persones que ja estaven aïllades a casa seva en ser contactes dels primers positius i a qui se’ls ha practicat una prova diagnòstica. Tots ells eren asimptomàtics.

L’altre nou cas és un jove que va estar en contacte amb un positiu fora d’Andorra i que, en saber-ho, també va aïllar-se i va avisar a les autoritats sanitàries. Ara s’estan realitzant els estudis epidemiològics dels contactes dels nous positius per veure si hi ha més afectats.

A dia d’avui el nombre total de casos des de l’inici de la pandèmia és de 877 persones. Dels 22 casos actius actuals, no n’hi ha cap d’hospitalitzat i tots mantenen aïllament domiciliari.

El titular de Salut ha insistit en l’estratègia de rastrejar els contactes dels casos positius per tal d’evitar al màxim els rebrots de la malaltia. A més, ha reiterat la necessitat que la ciutadania sigui preventiva a l’hora de reforçar les mesures preventives, com l'ús de la mascareta, la distància personal i la neteja de mans.

Gestors COVID a Catalunya

D'altra banda, a Catalunya el Departament de Salut preveu dedicar almenys 500 'gestors COVID' per buscar contactes dels casos sospitosos del coronavirus. Aquests professionals, de perfil administratiu i d'atenció ciutadana, estaran presents als mateixos CAP i s'entrevistaran amb els casos sospitosos just després que aquests s'hagin visitat amb el metge de capçalera, abans de tenir el resultat de la PCR. Immediatament recolliran una llista amb possibles contactes, que s'inclouran en una base de dades i ja seran avisats.

Aquestes 500 persones se sumen a les 180 que ja formen la xarxa de vigilància, i que es dediquen a buscar la connexió i l'origen dels brots, i a les 120 que fan trucades de seguiment de contactes, els anomenats 'scouts'.

 

Mostrar formulari de contacte