Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Seprona denuncia el responsable d'un vedat de caça per abatre deu cérvols fora de temporada

El Seprona denuncia el responsable d'un vedat de caça per abatre deu cérvols fora de temporada

La batuda es va realitzar el passat 25 de febrer en una àrea privada de caça de Peramola. També van ser abatuts daines, muflons i senglars, que va ser traslladats a una empresa càrnia de Toledo
Fotografies d'arxiu de cérvols abatuts facilitades per la Guàrdia Civil
09/03/2018 14:40

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) ha denunciat el responsable d'un vedat de caça al terme municipal de Peramola per dues infraccions greus al Reglament de caça. Els agents van confirmar que s'havia fet una batuda de caça on s'haurien mort deu exemplars de cérvol. El període de captura d'aquesta espècie s'havia tancat un dia abans, el 25 de febrer.

La Guàrdia Civil, en tenir coneixement de la possibilitat que s'hagués realitzat una batuda de caça durant el 26 de febrer, van iniciar una investigació a fi d'esbrinar les espècies cinegètiques abatudes. La recerca va verificar igualment que, a banda dels cérvols, s'havien caçat un total de 131 daines, 22 muflons i 8 senglars, tots ells traslladats posteriorment a una empresa càrnia de la província de Toledo. És dóna la circumstància que el nombre d'exemplars de daina abatuts és molt superior al permès pel Pla Tècnic de Gestió Cinegètic aprovat per al Vedat en qüestió (66).

Per aquests fets, el Seprona ha procedit a denunciar al responsable del vedat per dues infraccions greus al Reglament de Caça i a remetre les denúncies al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.