Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Servei de Neteja de la Seu estrena un nou vehicle elèctric

El Servei de Neteja de la Seu estrena un nou vehicle elèctric

La furgoneta permet reduir en més de la meitat la despesa de combustible de l'anterior cotxe. L'objectiu de l'Ajuntament és anar renovant la flota amb automòbils amb zero emissions
Vehicle elèctric del Servei Municipal de Neteja
20/04/2016 19:25

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha adquirit un vehicle completament elèctric, amb zero emissions de gasos contaminants. El cotxe forma part des d'ara de la flota del Servei Municipal de Neteja.

El tinent d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, afirma "en la mesura del possible i de les disponibilitats pressupostàries, l’objectiu de l’equip de govern és anar renovant la flota de vehicles i que vagi totalment encarada cap a vehicles elèctrics per evitar l’emissió de gasos contaminats a l’atmosfera”. Concretament es tracta d’una furgoneta elèctrica Nissan e-NV200, que ha costat 21.391 euros i que ha comptat amb una subvenció de 8.000 euros del Pla d'Impuls a la Mobilitat amb Vehicles d'Energies Alternatives (MOVEA).

L'autonomia de la furgoneta és de 163 km i la bateria es pot recarregar en 4 hores. La velocitat màxima és de 123 km/h. Per allargar l'autonomia de la bateria, la furgoneta disposa d'un sistema regeneratiu d'absorció de l'energia a la frenada. La previsió és que la furgoneta permetrà un estalvi de despeses, passant d'una despesa actual de 1.200 € anuals en combustible a una de 350 € en electricitat.