Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El síndic d'Aran anuncia que el Conselh Generau preguntarà als aranesos sobre la futura llei electoral

El síndic d'Aran anuncia que el Conselh Generau preguntarà als aranesos sobre la futura llei electoral

Carles Barrera afirma que es buscaran els mecanismes per emmarcar la consulta dins la legalitat
18/06/2015 10:45

El síndic d'Aran, Carles Barrera, ha anunciat aquest dimecres durant la celebració de la Festa d'Aran, que el poble aranès serà cridat a una consulta per donar la seva opinió referent a la modificació de la llei electoral aranesa. Barrera ha explicat que es buscaran els mecanismes necessaris per emmarcar la consulta dins la legalitat i ha afegit que "més enllà de l'àmbit polític, els protagonistes de la reforma electoral han de ser els ciutadans".

El síndic ha recordat que la Llei d'Aran parla d'un nou model electoral i ha assenyalat que la consulta es farà aquesta legislatura. Barrera defensa que el poble aranès sigui consultat ja que es tracta de ''la seva representativitat a la màxima institució aranesa''. Així mateix, ha manifestat que "cal instar a la responsabilitat de tothom per posar-se d'acord en el desplegament de la llei aranesa, un dels objectius de la legislatura".

El síndic ha explicat que el Conselh Generau té la voluntat de seguir treballant com fins ara i ha remarcat la col·laboració estreta que hi ha d'haver entre el govern aranès, els Ajuntaments i els pobles de la Val per donar resposta a les necessitats dels veïns.

D'altra banda, Barrera ha recordat l'episodi dels aiguats que l'Aran va viure fa dos anys i ha subratllat la capacitat de resposta que el poble aranès va demostrar en uns moments molt complicats, a més d'agrair el suport d'institucions públiques, del sector privat i dels veïns.

Barrera ha ofert mà estesa a l'oposició i ha mostrat la voluntat de col·laboració en els aspectes fonamentals per la Val d'Aran.

Festa d'Aran

El dia de la Festa d'Aran es commemora la restitució del Conselh Generau d'Aran i la recuperació dels seus drets i privilegis. L'acte comença amb la desfilada dels 'pendons' duts pels representants de cada 'terçon' fins al Santuari de nostra Senyora de Mijaran, on se celebra una missa. Al finalitzar, té lloc l'acte institucional de la celebració, a l'antic santuari, on s'hissa la bandera aranesa amb l'himne d'Aran (Montanhes Araneses).