Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El síndic d'Aran critica que el trànsit massiu de camions a l'N-230 és incompatible amb l'accés de turismes

El síndic d'Aran critica que el trànsit massiu de camions a l'N-230 és incompatible amb l'accés de turismes

Barrera afirma que la via suporta el pas de més de 500 vehicles de grans dimensions diàriament. El Conselh Generau d'Aran ha encarregat un estudi de millora del tram d’Arén a la boca sud del túnel de Vielha que espera presentar al setembre
Reunió del Conselh Generau d'Aran
11/08/2017 11:50

Un nou accident d'un camió bolcat a l'N-230, a Arén de Noguera, aquest dijous, ha portat al síndic d'Aran, Carles Barrera, a expressar el seu malestar amb la reiteració d'accidents de vehicles de transport pesat a aquesta carretera. Barrera ha dit que l'N-230 ha arribat al ''col·lapse'', ja que suporta el pas de més de 500 camions de grans dimensions diàriament, i això la fa incompatible amb el trànsit de turismes que s'adrecen a comarques com l'Alta Ribagorça o la Val d'Aran com a destí turístic.

Fa uns mesos el síndic d'Aran va assistir a una reunió a la Diputació de Lleida, convocada per les Diputacions de Lleida i Osca, on els assistents van posar de manifest la preocupació per la inseguretat viària d'aquesta carretera en aquest tram i la incompatibilitat de la densitat del transport pesat per la carretera amb l'accés a la part del Pirineu que majoritàriament té els seus ingressos basats en els serveis i el turisme.

A partir d'aquesta reunió el Conselh Generau d'Aran va prendre la decisió d'encarregar un estudi de millora d'aquest tram de l'N-230 (Arén- boca sud del túnel de Vielha. El síndic ha explicat que aquesta proposta planteja minimitzar l'impacte ambiental, optimitzar els trams on la construcció del tercer carril representi una inversió sostenible i generar trams de seguretat per facilitar els avançaments.

Aquest projecte es troba en una fase molt avançada de redacció per presentar-lo abans de finals de setembre als Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida amb la demanda al president de la Diputació de convocar una nova reunió amb els representants de tots els municipis afectats, per aconseguir que la proposta compti amb el vistiplau per donar-li trasllat al Ministeri de Foment.