Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El sindicat USPAC reclama més efectius de Mossos d'Esquadra al torn de nit al Pirineu

El sindicat USPAC reclama més efectius de Mossos d'Esquadra al torn de nit al Pirineu

El col·lectiu afirma que hi ha un desequilibri respecte dels horaris diürns i que es fan trasllats puntuals entre comissaries properes. Interior ha obert una convocatòria per a la incorporació de 500 nous agents al conjunt del país
Comissaria dels Mossos d'Esquadra a la Seu d'Urgell
25/07/2017 14:25

El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC ha tornat a denunciar el que considera com "greu manca d'efectius" a la Regió Policial del Pirineu Occidental (RPPO). Concretament, el col·lectiu reclama un increment d'agents i caporals a cadascuna de les comissaries pirinenques, que tenen la seva central a la Seu d'Urgell, i "posar fi als desplaçaments d'agents entre comissaries", una situació que afecta els agents destinats a Tremp i Sort i també els de Vielha i el Pont de Suert. També rebutgen el fet que alguns caps de torn patrullin de manera "unipersonal".

Segons ha explicat a l'ACN el sindicat policial, la darrera setmana, durant les nits en diverses comissaries com ara la de Sort "només hi havia un agent disponible per patrullar" i, aleshores, "s'envia un agent des de Tremp, cosa que deixa en quadre aquella comissaria". Aquesta situació, segons el sindicat, constata que "realment existeix un greu problema amb els efectius de la Regió Policial Pirineu Occident". Per contra, afirmen, "en horari d'oficines hi ha gent de sobres i com que aquests últims mai no fan nits, la balança no està equilibrada".

Per tal d'evitar "cap tipus de desgràcia ni greuge", des d'USPAC demanen "una millor gestió de cada comissaria per garantir els mínims establerts a cada torn i disposar d'un caporal a cada torn de treball". I hi afegeixen que "si fa falta que assumeixin tasques de patrullatge i requeriments els agents i comandaments adscrits a despatxos i per part de l'Administració, que no es tingui recança en aplicar coeficients i d'utilitzar el romanent per a garantir els serveis".

USPAC assegura que ha proposat en diverses ocasions a la Direcció General de la Policia i al Departament d'Interior utilitzar les hores extres per compensar la manca d'efectius en territoris com ara l'Alt Pirineu i Aran, "on la població augmenta moltíssim a l'hivern i a l'estiu", però que fins ara no han rebut una resposta positiva. Tampoc no han estat atesos pel síndic d'Aran, amb qui han demanat reunir-se en dues ocasions.

S'acaba el termini per a les noves oposicions

La petició arriba quan precisament el Departament d'Interior té oberta la convocatòria de 500 noves places de Mossos d'Esquadra. El termini per inscriure-s'hi s'acaba aquest dijous, dia 27, i de moment ja s'hi han apuntat més de 7.000 aspirants. Aquesta ampliació de la plantilla, reclamada des de fa anys pels sindicats, ha de servir precisament per cobrir la manca d'efectius en algunes àrees i territoris, com és el cas de la que s'ha denunciat al Pirineu.