Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / 'El Sopar de les Estrelles' obre diumenge les primeres Jornades Gastropirineus a la Seu d'Urgell

'El Sopar de les Estrelles' obre diumenge les primeres Jornades Gastropirineus a la Seu d'Urgell

L’èxit i la bona acceptació de la iniciativa ha obligat a ampliar-ne les places. Les Jornades professionals enogastronòmiques i de la cuina del Pirineu estan previstes fins al 15 de novembre a la Sala Sant Domènec
Sopar de les estrelles de Gastropirineus
11/11/2016 14:20

L’èxit i la bona acceptació del 'Sopar de Les Estrelles', en el que cuinaran els xefs dels restaurants amb estrella Michelin del Pirineu, i que serà el tret de sortida a la primera edició de les Jornades Gastropirineus, ha obligat a ampliar-ne les places i ha servit per evidenciar la importància de la nova iniciativa.

L'àpat es durà a terme diumenge vinent, 13 de novembre, al Castell de Ciutat, i hi participaran els restaurants Les Cols d’Olot (2 estrelles Michelin), Ca l’Enric de La Vall de Bianya (1 estrella Michelin), Els Casals de Sagàs (1 estrella Michelin), la Fonda Xesc de Gombrèn (1 estrella Michelin) i el restaurant L’Estany Clar de Berga (1 estrella Michelin), amb la col·laboració del Castell de Ciutat.

Les Jornades professionals enogastronòmiques i de la cuina del Pirineu estan previstes fins al 15 de novembre a la Sala Sant Domènec de La Seu d‘Urgell. El programa inclou la intervenció d'experts i representants d’entitats i institucions com el Campus de l’Alimentació de l’UAB, la Fundació Alícia, el Servei de Promoció de Qualitat Alimentària i de l’Agència Catalana de Turisme, a més de cuiners representants de totes les comarques pirinenques, que faran sessions de cuina en directe amb plats del seu territori.

Marca 'Cuina del Pirineu'

Gastropirineus és la primera acció transversal concebuda per "potenciar, promocionar i posar en valor la cuina i la gastronomia del Pirineu català". Un dels objectius principals que s'han establert és l'elaboració d'un catàleg de plats i productes de la zona. L'esdeveniment també vol ser un motor per posar en valor la cuina pròpia, potenciar l’ús del producte del territori, fomentar la recuperació dels productes menys usats i crear la marca Cuina del Pirineu. Tot plegat, "en un entorn de sinèrgies i debat, on els professionals del territori pirinenc podran compartir coneixements i experiències".

Cal destacar que durant la setmana de celebració de les jornades, restaurants de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell també elaboraran un Menú Gastropirineus perquè els visitants i participants puguin degustar plats propis de cuina tradicional de temporada de la comarca alturgellenca, amfitriona de l’esdeveniment.