Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El talús rocós situat sota el centre escolar Ciutat de Valls d'Andorra serà estabilitzat

El talús rocós situat sota el centre escolar Ciutat de Valls d'Andorra serà estabilitzat

22/05/2008 09:54

El Govern d'Andorra ha acordat la licitació, mitjançant concurs nacional obert, dels treballs d’estabilització d’un talús rocós situat sota el centre escolar Ciutat de Valls, que deixarà de representar un perill per a l’edifici situat avall.

El centre escolar de Ciutat de Valls està situat sobre un promontori rocós. Els edificis de la vorera del costat de la muntanya de l’avinguda Príncep Benlloch d’aquesta zona es van construir excavant aquest turó i deixant un talús pràcticament vertical. Damunt d’aquest talús s’hi emplaça el conjunt del centre escolar, i al seu peu, a tres metres escassos, hi ha la façana posterior dels edificis de l’avinguda Príncep Benlloch.

Fa breus dates es va produir el despreniment d’un roc procedent del talús, que se suma a altres caigudes que s’han anat succeint en el temps.

Seguint amb el compromís adquirit pel ministre d’Ordenament Territorial de donar la màxima prioritat a la solució d’aquestes contingències, un equip de geòlegs va inspeccionar el talús i va confirmar l’existència de risc de caiguda de pedresque podrien afectar els edificis situats avall.

L’obra consistirà en la perforació i la col·locació de bulons d’acer de 3 metres de fondària en diferents punts del talús per soldar-ne les discontinuïtats més importants i cosir-ne les fissures obertes. També es col·locarà una xarxa metàl·lica de triple torsió sobre la superfície per retenir les pedres de petites dimensions susceptibles de caure i una malla de cable d’acer per contenir els rocs mitjans i grans.

La intervenció finalitzarà amb la sembra d’espècies herbàcies al cap del talús.

L’import base estimat dels treballs és de 33.000 euros.