Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Taller Claror treballa la creativitat ecològica

El Taller Claror treballa la creativitat ecològica

L'entitat vol estimular la part més creativa i expressiva dels usuaris Hi participen 25 alumnes que aprenen a transformar i reciclar objectes
Taller Claror - Creativitat ecològica
08/10/2009 16:54

El Taller Claror, centre de discapacitats psíquics de l’Alt Urgell, acaba de posar en marxa un taller de creativitat ecològica en teràpia ocupacional, una nova iniciativa, complementària a les altres activitats de teràpia ocupacional, que pretén estimular la part més manipulativa, creativa i d’expressió de la persona. El taller, en el qual hi participen 25 alumnes, coordinats per dues monitores i una dinamitzadora, està subvencionat per Caixa de Manresa.

El taller es basa en el concepte de sostenibilitat: reduir, reutilitzar i reciclar. Així, els alumnes aprenen a transformar objectes procedents del triatge dels residus domèstics en petites obres d’art, joguines, instruments musicals o elements per a la decoració. D’aquesta manera, es treballa la capacitat manipulativa, de manera individual i col•lectiva; es potencien les funcions cognitives; es facilita la iniciativa personal; s’afavoreix el coneixement del reciclatge i la transformació dels objectes i es fomenta la comunicació, la interrelació i l’intercanvi entre les monitores i dinamitzadores i el grup, entre molts altres beneficis terapèutics i pedagògics.

El taller s’estructura en tres eixos. El primer és el reciclatge pròpiament dit, és a dir, la selecció dels materials, la definició de l’objecte final a obtenir, la neteja del residu i l’establiment de les tècniques a emprar. El segon eix és el de la transformació, que té per objecte passar d’una forma a una altra transformant parcialment o totalment l’objecte originari. I, finalment, el joc: fer joguines senzilles per desenvolupar la creativitat, promoure l’aprenentatge com a fil conductor d’històries, vivències, memòries, jocs de rols, dramatitzacions i celebracions.