Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El telèfon 188 d'Andorra tanca l’1 de juliol amb prop de 60.000 consultes sobre la COVID-19

El telèfon 188 d'Andorra tanca l’1 de juliol amb prop de 60.000 consultes sobre la COVID-19

El nombre de pacients actius al Principat per coronavirus es redueix fins a 6. Només resta una persona ingressada a planta a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell
Hospital Nostra Senyora de Meritxell (Foto: ACN/Arxiu)
23/06/2020 20:28

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el tancament del telèfon d’informació 188 (+376 301188 si es truca des de l’exterior) que es va posar en funcionament el 14 de març per atendre totes les consultes vinculades amb la crisi de la COVID-19. El darrer dia que estarà en funcionament serà el pròxim dimarts, 30 de juny, responent a la voluntat de recuperar progressivament la normalitat i donat que la majoria dels sectors ja han pogut reobrir.

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha destacat que la decisió d’activar aquest telèfon es va prendre per tal de “facilitar l’accés de la ciutadania a informació contrastada en uns moments en què hi havia molts dubtes respecte al COVID-19” i que, a més, “es volia evitar que es col·lapses amb preguntes el telèfon 116, destinat a urgències mèdiques”.

Des de la seva activació i fins aquest dimarts el telèfon 188 s’han rebut 58.341 trucades i s’han redirigit consultes a altres departaments, com el Punt Empresa, Tràmits o Afers Exteriors, La ràtio de resposta mitjana és del 93,4%. El portaveu de l’executiu també ha fet públic que fins a 42 persones d’altres departaments de l’administració general han col·laborat durant la pandèmia a donar resposta a les consultes ciutadanes a través d’aquest telèfon. El dia amb més trucades es va arribar a les 1.951.

El nombre de pacients actius per COVID-19 es redueix fins a 6

El ministre Portaveu també ha presentat l’evolució de les gràfiques epidemiològiques relacionades amb l’afectació al Principat de la pandèmia provocada per la COVID-19. Així, el ministre ha fet públic que des de l’inici de la malaltia s’han confirmat al país 855 casos d’infecció per coronavirus SARS-CoV-2. D’aquests, actualment només 6 estan actius i 1 resta ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, a planta.

797 persones es considera que s’han recuperat de la malaltia després d’haver obtingut dos resultats negatius posteriors al seu diagnòstic. Hi ha dos sanitaris afectats que fan aïllament domiciliari. En total hi ha hagut 52 defuncions relacionades amb aquesta afectació.