Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El tercer Congrés Internacional d'Història dels Pirineus tindrà cinc grans blocs temàtics

El tercer Congrés Internacional d'Història dels Pirineus tindrà cinc grans blocs temàtics

La inauguració serà a càrrec de la degana de Geografia i Història de la UNED, María Jesús Perex Agorreta, i entre els principals ponents hi haurà l'urgellenc Carles Gascón. L'esdeveniment se celebrarà del 16 al 18 de juny a la Seu i Andorra la Vella
Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell
20/02/2017 20:10

El 3r Congrés Internacional d’Història dels Pirineus, que se celebrarà a la Seu d’Urgell i Andorra la Vella els dies 16, 17 i 18 de juny, comença a definir el programa. Des de l'organització han destacat que la trobada d'estudiosos tindrà, a la conferència inaugural, la presència de la doctora María Jesús Perex Agorreta, degana de la Facultat de Geografia i Història de la UNED, que parlarà de la història del poble basc en l'època romana, un tema del qual n'és especialista. Aquest acte es farà el 16 de juny a l’Església del Seminari Diocesà de la Seu.

El congrés -que per primera vegada es farà en territori pirinenc- es dividrà en cinc grans blocs temàtics, introduïts per una ponència a càrrec de cinc acadèmics, doctors en història, de reconegut prestigi pels seus estudis al voltant de la serralada. Són Patrici Pojada, de la Universitat de Perpinyà; Josep Calvet Bellera, de la Universitat de Lleida; Carles Gascón Chopo, de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell; Juan Utrilla Utrilla, de la Universitat de Saragossa, i Sergio Ripoll López, de la UNED.

Cadascun d’aquests cinc blocs està obert per a la presentació de comunicacions, les propostes de les quals, han d’incloure el títol, el nom de l’autor i un breu resum d’entre 500 i 2.000 caràcters i de tres a cinc paraules clau. Es poden remetre a l’adreça info@seu-durgell.uned.es per a la seva validació pel Comitè Científic del Congrés fins a l'1 d'abril de 2017. D'altra banda, la segona circular inclou una butlleta d’inscripció per participar en aquesta trobada científica tant a través de l’aportació de comunicacions com a títol d’oient. Aquesta inscripció és oberta a tothom. En breu s’habilitarà la pàgina web del Congrés, l’adreça de la qual serà '3rcongresdhistoriadelspirineus.ad'.

L'esdeveniment, de vocació acadèmica, és organitzat pel Centre Associat de la UNED de la Seu d’Urgell, l’Institut d’Estudis Andorrans i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell. Col·laboren en l'organització Govern d’Andorra, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, el Comú d’Andorra la Vella, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, la Facultat de Geografia i Història de la UNED, la Cooperativa Cadí, Andorra Turisme i el Bisbat d’Urgell.