Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El terratrèmol a l'Alt Urgell ja suma una trentena de rèpliques

El terratrèmol a l'Alt Urgell ja suma una trentena de rèpliques

La major part dels sismes són de magnitud inferior a 2. Protecció Civil de la Generalitat tanca la prealerta del Pla Especial d'Emergències Sísmiques a Catalunya en no constatar-se danys personals o materials
Gràfic que marca la intensitat del terratrèmol mostrada a l'ordinador del geòleg i responsable de Meteo Pirineus Catalans, Albert de Gràcia (Foto: ACN)
04/04/2019 12:35

L’Institut Geogràfic Nacional (IGN) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) han registrat una trentena de rèpliques del terratrèmol de magnitud 4,2 a l’escala Richter que s’ha produït aquest dimecres a l’Alt Urgell i que s’ha percebut a bona part de Catalunya, i fins i tot a la província d’Osca. La major part dels sismes són de magnitud inferior a 2, essent el més fort de 2,7 al municipi de les Valls d’Aguilar. Amb tota probabilitat aquestes rèpliques continuaran les pròximes hores, tot i que es descarta que siguin més fortes que el sisme d'ahir dimecres.

Tant l'IGN com l'ICGC han agraït la col·laboració ciutadana a l’hora d’omplir els formularis que permeten deixar constància de l’impacte del terratrèmol, i han tornat a recordar que estan disponibles a les seves pàgines web.

Una "sacsejada"

El terratrèmol de magnitud 4,2 a l’escala de Richter que ha tingut lloc aquest dimecres a Ribera d’Urgellet va ser percebut com una "sacsejada” al municipi. Tot i això, l'alcaldessa de la localitat, Josefina Lladós, informava a l’ACN que no hi es tenia constància que s’haguessin produït danys personals ni materials.

Per la seva banda, el geòleg i responsable de Meteo Pirineus Catalans, Albert de Gràcia, remarca que tot i que el sisme d'aquest dimecres ha estat un dels més intensos que s'han registrat a la serralada pirinenca en els darrers anys, ningú s'ha de "preocupar" tenint en compte la magnitud. També ha deixat clar que se'n registren sovint al territori, "els quals són imperceptibles per a les persones".

Tancada la prealerta del Pla Sismicat

Protecció Civil de la Generalitat va tancar a dos quarts d'11 de la nit d'aquest dimecres la prealerta del Pla Especial d'Emergències Sísmiques a Catalunya (Sismicat), un cop confirmat que el terratrèmol a l'Alt Urgell no havia provocat danys de cap tipus, segons indicava l'entitat.