Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El traçat proposat per a la futura variant d'Oliana no convenç

El traçat proposat per a la futura variant d'Oliana no convenç

L'alcalde del municipi, Antoni Vilaginés, considera que la carretera farà de barrera entre el poble i l'horta
Antoni Vilaginés, alcalde d'Oliana
23/10/2007 10:49

L'alcalde d'Oliana, Antoni Vilaginés, considera que el traçat proposat per fer la variant de la C-14 al seu pas pel nucli urbà 'no agrada gaire a ningú' i que tal com s'ha projectat 'farà de barrera entre el poble i l'horta d'Oliana i el futur llac de cua del pantà de Rialb'. Vilaginés, en declaracions a l'ACN, ha assegurat que seria més convenient que passés més cap a l'oest i que quedés una mica soterrada per pal·liar els efectes de barrera visual i de soroll que pot produir.

Antoni Vilaginés opina que amb aquest traçat, la comunicació entre les dues bandes amb els camins que hi ha actualment 'quedarà pràcticament tallada'. A més, considera que no és lògic que si s'està estudiant fer una variant per evitar que la circulació passi pel mig del poble, el traçat proposat també afecti una part de zona urbana.

L'Ajuntament, tal com ha explicat Vilaginés, està en contacte amb dues empreses d'enginyeria que estan estudiant la millor manera de realitzar aquesta infraestructura per tal que sigui el menys traumàtica possible per Oliana. El que es demana des del consistori és que 'no sigui una barrera de la manera que ens l'han plantejat ara, ja que està muntada gairebé tota sobre terraplè, amb plaques per reduir el soroll, i l'impacte visual encara és major'.

Per tant, la proposta de l'Ajuntament és variar el traçat traslladant-lo una mica més a l'oest, on el terreny ja és més baix i permetria que la carretera quedés més soterrada i no es veiés tant. A més, Vilaginés també demana que les entrades al poble, tant al sud com al nord, haurien de fer-se a través de rotondes per facilitar el pas cap a totes les direccions, i la variant també hauria de facilitar l'enllaç amb el llac de cua del pantà de Rialb.