Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El transport escolar de l'Alt Urgell reprèn el servei amb un protocol per evitar contagis de la COVID-19

El transport escolar de l'Alt Urgell reprèn el servei amb un protocol per evitar contagis de la COVID-19

S'estableix la norma del rentat de mans i de la mascareta, així com l'assignació d'un seient per a tot el curs. Les 15 rutes que operen a la comarca, que donen servei a 350 alumnes, han fet el primer viatge "sense incidències"
El gel hidroalcohòlic és obligatori en l'ús del transport escolar (Foto: ACN)
14/09/2020 12:17

El transport escolar a l'Alt Urgell ha reprès aquest dilluns el servei amb un protocol que estableix que els alumnes han d'anar tot el trajecte amb mascareta, fer el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic abans de pujar-hi i utilitzar sempre el mateix seient, el qual queda assignat per a tot el curs. De fet, el Departament d'Educació permet arribar al 100% d'ocupació dels autocars, tal com ho ha comunicat als consells comarcals.

En el cas de la comarca alturgellenca, on hi operen 15 rutes que donen servei a unes 350 persones, el primer viatge s'ha pogut dur a terme "sense incidències", segons ha explicat la presidenta comarcal, Josefina Lladós, que ha afegit que confia que aquesta situació de normalitat "pugui ser la tònica dels propers mesos".

Cal puntualitzar que en la primera jornada de transport escolar no s'ha vist a tots els alumnes utilitzant el servei, ja que normalment molts pares opten per portar-los ells mateixos en el primer dia de classe. Així, en el cas de la ruta que va fins a Calvinyà, al municipi de les Valls de Valira (Alt Urgell), l'han agafat catorze de la trentena d'usuaris habituals.

Dret a l'educació

Lladós ha destacat que en totes les línies de la comarca s'han seguit les directrius establertes. Així, tot i que veu "natural" que després de sis mesos sense escola hi pugui haver un cert "neguit" per part de les famílies, ha volgut donar un missatge de "tranquil·litat". A més, ha demanat a tothom "ser responsables" i traslladar aquestes actituds als nens i joves.

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell també ha puntualitzat que caldrà adaptar-se al context, ja que "ningú sap què pot passar d'aquí a un mes". En aquest sentit, ha volgut deixar clar que des de l'administració s'intentarà donar resposta de la millor manera possible i amb l'objectiu de garantir l'obertura de les escoles i el dret a l'educació.