Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El TS espanyol multa Pol Espargaró amb 64.800 euros per circular sense punts amb un carnet andorrà

El TS espanyol multa Pol Espargaró amb 64.800 euros per circular sense punts amb un carnet andorrà

La decisió, ratificada per Pablo Llarena, considera que el pilot està sotmès a aquest sistema malgrat que des del 2014 resideix al Principat. L'esportista havia al·legat que la sanció es va imposar sobre un permís "inexistent"
Frontera del riu Runer
30/07/2019 18:24

El Tribunal Suprem espanyol ha dictat una sentència on confirma una multa de 64.800 euros al pilot de motos Pol Espargaró, per conduir a l'Estat espanyol sense punts i amb un carnet vigent a Andorra. Segons la sentència de la Sala Penal, redactada pel polèmic jutge Pablo Llarena, encara que Espargaró tingui un carnet andorrà vigent, “està sotmès al sistema de pèrdua de punts respecte a les infraccions perpetrades" a l'Estat espanyol, perquè tots els conductors que hi circulen "estan obligats a canviar el seu carnet d’un tercer país", i per tant “són conductors sotmesos a Espanya al sistema de punts fixat per l'ordenament jurídic”.

El tribunal ha desestimat el recurs que Espargaró va presentar contra la sentència de l’Audiència de Barcelona, que havia confirmat la pena que li va imposar un jutjat de Granollers per un delicte de l’article 384 del Codi Penal, que castiga la conducció sense permís vigent, entre altres motius, per la pèrdua total dels punts.

Segons la sentència, a la qual ha tingut accés l'ACN, Espargaró es va treure el carnet de conduir espanyol l'any 2009, però el 2014 va fixar la seva residència a Andorra, on va obtenir el carnet de conduir del Principat. Allà va lliurar el seu carnet espanyol a les autoritats andorranes perquè el retornessin a Espanya. Tot i això, el 12 de juliol del 2016 la DGT li va notificar personalment que s’havia quedat sense punts, i tres mesos després la Policia Local de Granollers el va aturar.

Espargaró al·legava que la resolució de la DGT havia recaigut sobre un permís de conduir "inexistent", perquè quan hi va haver la sanció ja l’havia canviat per un d’andorrà. Però el Suprem considera que, en la mesura que circulava per l’Estat, no és aliè al sistema de la retirada de permís.