Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El turisme mundial de neu i muntanya creixerà un 5% anual en els pròxims 20 anys

El turisme mundial de neu i muntanya creixerà un 5% anual en els pròxims 20 anys

Així ho indiquen economistes i experts mundials que han assistit al 6è Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya a Ordino El balanç del 2009 conclou que el sector ha resistit bé la crisi financera
Esquí nòrdic
14/04/2010 10:47

Els economistes i experts mundials que han participat al 6è Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya a Ordino (Andorra) consideren que el turisme de neu i muntanya ha resistit bé a la crisi financera i que, no només això, sinó que "el sector apunta a un creixement anual del 5% en els pròxims 20 anys". Segons aquests experts, Europa és el continent que millor ha fet front a la conjuntura econòmica amb un creixement proper al 4% el 2009, "mentre que la resta del món ha sofert un descens del 4%".

Tanmateix, Fréderic Pierret, director executiu de l'Organització Mundial de Turisme (OMT), diu que el canvi climàtic "farà pujar les cotes de neu fins als 2.500 metres el 2080, fet que imposarà replantejaments". També assenyala que els efectes de la crisi augmentaran el client de proximitat i que l'accés a la muntanya serà més difícil.

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, per la seva banda, Talef Rifai, secretari general de l'OMT, creu que "les claus del futur del sector passen per popularitzar els esports de neu i muntanya, treure'ls de la seva exclusivitat i vincular-los a la sostenibilitat aprofitant al màxim les noves tecnologies". El consultor suís Laurent Vanat, autor de l'informe mundial sobre el sector '2009 International Report on Mountain Tourism', ha coincidit amb Rifai en l'objectiu de popularitzar dels esports de neu i muntanya com una de les claus del sector mitjançant la informació i la formació.