Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El veïns del Serrat de la Capella demanen canvis en la reurbanització del barri

El veïns del Serrat de la Capella demanen canvis en la reurbanització del barri

Han presentat un seguit d'al.legacions al document, que es troba en exposició pública
02/10/2007 13:37

Els veïns del Serrat de la Capella han demanat a l'Ajuntament de la Seu que replantegi el projecte de reurbanització del barri, ja que consideren que no es correspon amb les necessitats del veïnat, pactades en un seguit de reunions amb el consistori. Així ho va explicar ahir durant el plenari, en el torn d'intervenció del públic, el portaveu dels veïns, Joan Barbé, que també va subratllar que un dels principals defectes del projecte de reurbanització és que 'no contempla la millora de l'enllaç del barri amb la ciutat, a través del pont, fet que ens torna a discriminar'.

Els veïns han sol.licitat en un seguit d'al.legacions que s'augmentin les places d'aparcament i que els propietaris només hagin d'assumir un vint-i-cinc per cent del cost de les obres, i no un cinquanta per cent, com va aprovar recentment l'Ajuntament. Segons va comentar el portaveu veïnal, 'aquesta quantitat és massa elevada tenint en compte que es tracta d'un barri perifèric i d'una sola línia de cases'. Entre les al.legacions també s'estipula el desig que el barri continuï essent residencial i que no es converteixi en una via alternativa de pas a les cues d'Andorra. Els veïns asseguren que no cal habilitar-hi dos carrils.

L'equip de govern del consistori urgellenc es va mostrar favorable a mantenir una reunió amb una comissió del veïnat, per tal de consensuar les peticions amb el projecte actual. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, va remarcar que existeix la voluntat d'arribar a acords amb els veïns. La reurbanització del barri del Serrat de la Capella s'havia d'iniciar en un curt període de temps, però Fierro va indicar que 'si cal, s'ampliarà el termini d'al.legacions'.

En relació a les peticions concretes, l'equip de govern va assegurar que la construcció del nou pont no s'ha inclòs al projecte de reurbanització perquè l'assumeix el Ministeri de Foment, amb la millora de la Nacional 145. Així mateix va justificar les contribucions, indicant que les obres han comptat amb un elevat nombre de subvencions que les deixa en un import molt baix.

Actualment viuen al Serrat de la Capella una setantena de persones, tot i que pròximament s'habitarà al barri un nou edifici de divuit pisos.

  • Ple Municipal de la Seu d'Urgell - Públic
  • Barri del Serrat de la Capella