Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El veí d’Arfa Bonaventura Lladós Gallart fa 100 anys

El veí d’Arfa Bonaventura Lladós Gallart fa 100 anys

Familiars i representants institucionals han participat aquest dijous en la festa de celebració, en què ha rebut la medalla centenària de la Generalitat
Celebració dels 100 anys de Bonaventura Lladós (Foto: CCAU)
17/06/2016 19:30

Bonaventura Lladós Gallart, veí d’Arfa, ha fet 100 anys aquest dijous. A la festa de celebració hi han estat presents familiars, veïns i representants institucionals, encapçalats per l’alcaldessa de Ribera d’Urgellet, Josefina Lladós, i la consellera comarcal de Gent Gran, Dolors Espluga, de mans de les quals ha rebut la medalla centenària de la Generalitat, una placa commemorativa i un quadre amb la reproducció de la portada d’un diari del dia que va néixer.

Nascut el 16 de juny de l’any 1916 a Escaló (Pallars Sobirà), Bonaventura Lladós era el gran de quatre germans. Per tal que pogués anar a l’escola, els seus pares el van portar a viure a casa d’una cosina seva a Anserall (Alt Urgell). Segons informa el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, de jove, va treballar de mosso en una granja de Montferrer i després a una altra d’Arfa, poble on va conèixer la seva futura muller, Teresa Pons Roca, de Cal Plofa. Fruit del matrimoni, van néixer tres fills, la Teresa, el Ramon i l’Eduard.

En morir la seva esposa, ara fa dos anys, la família va decidir que els hiverns els passaria a la Seu i els estius a Arfa, mentre la salut li ho permeti. A més dels tres fills, el Bonaventura té 3 néts i 6 besnéts.