Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El volum de ciutadans a les segones residències del Pirineu comença a disminuir amb el tancament de les pistes d'esquí

El volum de ciutadans a les segones residències del Pirineu comença a disminuir amb el tancament de les pistes d'esquí

El Consell Comarcal de la Cerdanya veu una "irresponsabilitat" que arribi gent a una zona amb "molta població gran"
Rètol indicador que l'estació d'esquí de Port Ainé està tancada (Foto: ACN)
14/03/2020 20:05

El tancament de les pistes d'esquí a partir d'aquest dissabte ha fet "alentir" l'arribada de visitants al Pirineu, com ara a l'Aran i la Cerdanya. Des dels municipis pirinencs i els consells comarcals consideren que aquest fet, juntament amb les recomanacions de les autoritats sanitàries i el tancament de comerços, bars i restaurants, ha provocat que part de la gent que havia arribat al territori hagi optat per "anar-se'n". Tot i això, la presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, Roser Bombardó, ha afirmat a l'ACN que s'han donat casos de ciutadans que s'han desplaçat a les seves segones residencies. "És una irresponsabilitat perquè aquí tenim molta població gran i, per tant, som un territori fràgil i que ens hem de protegir molt", ha lamentat.

L'alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, ha indicat que els darrers dies s'havia notat un augment de ciutadans provinents d'altres parts d'Espanya, especialment de Madrid i València, però ha assegurat que ara "s'està tornant a la normalitat" arran del tancament dels complexos hivernals. Segons ha manifestat Serrano, la mesura del Govern per prevenir el coronavirus ha fet que part dels visitants hagin marxat. L'alcalde de Vielha també comenta que no té la "sensació" que entre aquest divendres i dissabte hagin arribat a la ciutat més veïns de segones residències, malgrat que "és difícil quantificar" el nombre de moviments.

Per la seva banda, l'alcalde de Bellver de Cerdanya, Xavier Porta, ha assegurat que no s'ha notat "una afluència de gent exagerada ni diferent a un cap de setmana normal", encara que ha remarcat que el que cal fer és "estar-se a casa i no moure's gaire". La presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, Roser Bombardó, ha subratllat que el "trànsit ha disminuït moltíssim", però també ha reconegut que hi ha gent que ha pujat a la comarca "a passar la quarantena".

Bombardó coincideix amb Serrano en indicar que "és difícil determinar el volum de gent" i està convençuda que els missatges que el Govern ha anat enviant en les darreres hores ha alentit l'arribada de visitants. Tot i això, ha lamentat que hi hagi persones que hagin decidit anar a les seves segones residències sense fer cas al confinament i posant en risc la població pirinenca. "Crec que és una irresponsabilitat que la gent vingui aquí a passar la quarantena perquè l'estructura poblacional que tenim posa un percentatge molt més gran en risc que en altres llocs de Catalunya", ha dit Bombardó. Finalment, la presidenta del consell comarcal ha afegit que en un inici la gent es prenia el confinament "com unes vacances" tot i que "és impossible perquè la comarca està tancada i la gent no pot gaudir de molts dels serveis perquè també estan tancats".