Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El web de l'SMC ja ofereix predicció de cada municipi per a vuit dies

El web de l'SMC ja ofereix predicció de cada municipi per a vuit dies

El servei meteorològic català dóna informació personalitzada per als 946 termes del país
26/06/2008 17:11

El web del Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteo.cat), estrena un nou apartat que porta el títol de Predicció municipal a 8 dies. En ell s’hi pot trobar l’evolució de la temperatura màxima i mínima i la probabilitat de precipitació en forma gràfica per cadascun dels 946 municipis de Catalunya. Aquesta predicció, que és una ampliació de la predicció a mitjà termini estrenada el passat dia de Sant Jordi, és automàtica, i està basada en la sortida d’un model meteorològic sinòptic i en la tècnica dels anàlegs (comparació amb situacions similars d’un període de 30 anys) per extreure’n els valors quantitatius que acaben constituint la predicció.

La qualitat d’aquesta predicció per als tres primers dies és menor que la del butlletí general, ja que no conté el valor afegit de l’experiència dels tècnics de l’Equip de Predicció i Vigilància a l’hora d’interpretar tota la informació disponible a l’SMC. És, però, prou bona com per fer-se una idea general de l’evolució prevista del temps en cada municipi, i ajuda l’usuari a tenir una visió ràpida de la variabilitat geogràfica de la predicció meteorològica en un país tan complex des del punt de vista orogràfic com Catalunya.

Es pot accedir a la informació des de dos entorns:

- Un en forma de menú desplegable on es pot escriure o triar el nom del municipi desitjat.
- Un altre en forma d’un mapa sensible que mostra la predicció per a les capitals de comarca i de 41 mapes comarcals des dels que es pot accedir a la predicció per cada municipi.

Amb aquesta nova informació, el Servei Meteorològic de Catalunya dóna un pas important en la línia d’oferir al ciutadà una major concreció geogràfica de les prediccions. Malgrat tot, cal tenir en compte les limitacions de les prediccions automàtiques. La predicció de pluja, per exemple, no conté la quantitat de precipitació prevista ni l’hora en la qual es pot produir.