Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El 'Workshop' Ocupacional de la Seu genera 418 contactes entre empreses i demandants de feina

El 'Workshop' Ocupacional de la Seu genera 418 contactes entre empreses i demandants de feina

A la trobada s'hi han apropat unes 150 persones, que han presentat el seu perfil a algunes de les firmes més rellevants de l'Alt Urgell, Cerdanya i Andorra. L'Ajuntament de la Seu espera que això ajudi a generar llocs de treball
Workshop Ocupacional a la Seu
27/11/2015 18:59

El WorkShop Ocupacional que s'ha celebrat aquest divendres al CETAP-Telecentre, a la Seu, ha generat un total de 418 contactes, entre les 110 persones demandants de feina i la dotzena d'empreses, tant de l'Alt Urgell com d'Andorra i Cerdanya, que s'hi han donat cita. A més a més, una quarantena de persones més que no estaven inscrites han pogut deixar el seu currículum.

Entre els participants que ofereixen llocs de treball hi havia algunes empreses rellevants del territori. De l'Alt Urgell, hi han estat presents representants de Taurus Group, Hostelco i l'Estació d'Esquí Nòrdic de Sant Joan de l'Erm; de la Cerdanya, el Cerdanya Resort de Prullans, i d'Andorra, vuit companyies: Vallnord, Pyrénées, Establiments Vidal, Viladomat, Júlia Perfumeries, Gamma Management, Caldea Inuu i Cerqueda Internacional de Serveis. Els ofertants, segons han detallat des de l'Ajuntament de la Seu, cerquen diversos perfils professionals, com ara hostaleria, wellness, comerç, distribució, serveis, administració, comptabilitat i màrqueting, a més a més de feines amb titulació superior com ara enginyers, llicenciats en dret, dissenyadors gràfics o analistes programadors d'informàtica, entre d'altres.

La regidora de Promoció Econòmica i Treball Fronterer de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Font, ha mostrat la satisfacció per “la gran acceptació i l'alta participació” en aquesta trobada entre persones que cerquen feina i empreses que busquen treballadors. Font ha explicat que el segon pas a fer per part de les administracions que han organitzat aquest workshop ocupacional és l'elaboració d'una enquesta de valoració sobre el funcionament d'aquesta trobada “per conèixer el grau de satisfacció d'ambdues parts”. A més, també es realitzarà un seguiment d'aquests 418 contactes que avui s'han realitzat per saber quants contractes laborals es tancaran.

La trobada ha estat inaugurada per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, i el cap del Servei d'Immigració del Govern d'Andorra, Jesús Guardiet. Batalla ha manifestat que “tant des de l'ajuntament urgellenc com del Consell Comarcal fa temps que s'està intentant que aquesta distància que hi pot haver entre el mercat laboral i els demandants d'ocupació s'escurci el màxim possible”.

Quant al mercat laboral andorrà, l'alcalde urgellenc ha recordat que l'any passat es va aconseguir que el Govern d'Andorra fes una quota específica i diferenciada pels fronterers. “Aquest any, atès que determinades empreses buscaven de forma insistent perfils professionals concrets, ens va semblar que valia la pena trencar del tot aquest distància i fer un punt de trobada", hi ha afegit Batalla, "perquè es trobessin les empreses que busquen persones per treballar amb persones de la Seu i comarca que cerquen feina”. Des de l'Ajuntament s'ha expressat el desig que d'aquesta trobada en surtin “molt bons contactes que acabin desembocant en contractes laborals que, en definitiva, és el que volem tots”.