Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Workshop Ocupacional facilita més de 400 entrevistes entre empreses i demandants de feina

El Workshop Ocupacional facilita més de 400 entrevistes entre empreses i demandants de feina

Les ofertes laborals han estat d'establiments de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Sobirà i Andorra. Als córners informatius s’hi han fet una vuitantena de contactes
Workshop ocupacional a la Seu
24/10/2017 17:50

La tercera edició del Workshop Ocupacional, que s'ha dut a terme aquest dimarts al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) de la Seu d’Urgell, ha permès 405 entrevistes. La trobada ha comptat amb la participació de 130 persones demandants de feina i 16 empreses de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Sobirà i el Principat d’Andorra que oferien diversos llocs de treball.

Les empreses alturgellenques que hi han estat presents han estat Alt Urgell Fibra SL i Taurus, mentre que de la Cerdanya hi han pres part Aransa Esquí i Muntanya SL i Cerdanya Eco Resort. El gruix més nombrós de l'oferta laboral ha estat dels establiments andorrans Viladomat, Pyrénées, AnyósPark Hotel Aparthotel, Caldea, Tag Systems SA, Abba Xalet Suites Hotel, Hotel Piolets Park, Hr Restauració, Hotelco, Grup Quality i Clean&Iron Service. Finalment, també hi ha participat l’empresa de Sort, Casa Rural Peret de Peretó.

Aquestes empreses cercaven diversos perfils professionals vinculats amb el món de l’hostaleria i el wellness, de comerç i vendes, informàtica i tecnologies de la informació, administració i gestió d’empresa, màrqueting, a més d'altres oficis.

Vuitanta contactes als córners informatius

La trobada ha comptat novament amb la presència de quatre córners informatius relacionats amb el món laboral, on s’hi han fet 80 contactes. Els espais els han ocupat el Servei d’Immigració del Govern d’Andorra, que ha informat sobre les autoritzacions i tràmits que calen per treballar a Andorra; el Projecte Odisseu-Eina Retorna, un programa que afavoreix el retorn i la inserció laboral de joves al món rural; el servei BICAT, la borsa interterritorial activa de treball, així com d’altres recursos de feina al territori; i el programa Garantia Juvenil, una iniciativa europea d’ocupació per reduir atur juvenil.

Balanç positiu

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Treball Fronterer de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, ha fet un balanç positiu dels resultats obtinguts en aquest tercer Workshop Ocupacional. Font ha explicat que en aquesta trobada les empreses participants han trobat “bons perfils” entre les persones que s’hi han presentat. A partir d’ara, els establiments contactaran directament amb els aspirants per fer-los una entrevista més detallada.

Benvinguda institucional i presentació de les empreses

El Workshop Ocupacional s'ha obert amb unes paraules de benvinguda per part de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; el vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Ricard Pérez; la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font; el cap del Servei Territorial d’Ocupació a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Oriol Salvia, i la tècnica del Servei d’Immigració d’Andorra, Rosa Maria Call. L'acte ha continuat amb la presentació de les empreses.

En el seu discurs, Albert Batalla ha subratllat que l’objectiu de la iniciativa és "reduir al màxim la distància entre el mercat laboral i les persones que cerquen feina, tant al territori com a la Cerdanya o al Principat d’Andorra". En aquest sentit, l'alcalde urgellenc ha remarcat que “és clau el paper de les institucions, com l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, per facilitar aquest punt de trobada entre la gent que busca un lloc de feina i les empreses que busquen treballadors". Així mateix, ha desitjat que aquesta tercera edició del workshop "sigui tan exitosa com les dues anteriors, en les quals es van aconseguir diverses contractacions laborals, algunes de les quals encara es mantenen”.

Descens de l'atur

Les xifres d’atur a la comarca de l’Alt Urgell han baixat lleugerament respecte a l’any passat. Actualment, a la Seu d’Urgell hi ha uns 630 aturats registrats. Al respecte, l’alcalde urgellenc ha assenyalat que “la comarca és un bon graner de persones que poden ocupar llocs de treball del mercat laboral andorrà, ja que hi ha empreses que requereixen cobrir diferents perfils professionals”.

Per la seva part, el cap del Servei Territorial d’Ocupació a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Oriol Salvia, ha lloat la intermediació que facilita aquest workshop ocupacional, ja que permet posar en contacte la gent que busca feina i les empreses "tant del territori com d’Andorra". I ha afegit: “Cal aprofitar aquestes sinèrgies per afavorir que les persones demandants d’ocupació tingui més oportunitats".  

Organització

La tercera edició del Workshop Ocupacional està organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Oficina Jove alturgellenca, amb la col·laboració amb el Govern d’Andorra, el SOC, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social, e,l Fons Social Europeu de la UE, la BICAT, el CETAP, el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, el programa ODISSEU, el Fondo Europeo Agrícola de Desarrollo Rural, el programa Catalunya Emprèn, Reemepresa, GLOBAL Lleida, CECOT i Autoocupació.