Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 24-M: Municipi de les Valls de Valira

Eleccions 24-M: Municipi de les Valls de Valira

Dues candidatures concorren als comicis: ERC-MES-Acord Municipal i Convergència i Unió Opten a l'alcaldia Ricard Mateu i Pere Artigues
Eleccions Municipals 2015 - Logo
20/05/2015 19:02

ELECCIONS MUNICIPALS 2015 – MUNICIPI DE LES VALLS DE VALIRA

 

Algunes dades:

Extensió: 170,93 km2
Població: 849 habitants

Al terme municipal de Valls de Valira hi ha bestiar vacú i equí de carn, i hi pasturen alguns ramats d'ovelles. L'obertura d'establiments de restauració i de diverses residències-casa de pagès és una mostra de l’interès turístic d'aquestes valls.

A les Valls del Valira es mantenen habitats més d'una dotzena de pobles: Anserall (cap del municipi), Arcavell, Arduix, Argolell, Ars, Asnurri, Bescaran, Calbinyà, Civís, la Farga de Moles, Farrera dels Llops, Sant Joan Fumat i Os de Civís.

 (Informació: CCAU)

Resultats de les eleccions del 2011:

CiU, encapçalada per Pere Artigues, va sumar 3 regidors. Progrés Municipal, amb Ricard Mateu al capdavant, en va obtenir 3, mentre que ERC, liderada per Francesc Canillo, en va sumar 1. El PP no va obtenir cap representant. El pacte de govern entre Progrés i ERC va donar l'alcaldia a Mateu.


Eleccions del 2015:

Dues candidatures es presenten als comicis de les Valls de Valira: Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d'Esquerres-Acord Municipal i Convergència i Unió.

Ricard Mateu, alcalde els últims quatre anys, opta a la reelecció amb una candidatura entre ERC i MES. La darrera legislatura la considera positiva "malgrat que els pocs recursos dels que s'ha disposat, amb la retallada de les administracions". Queda pendent renovar la plaça d'Anserall, solucionar les conseqüències de l'esllavissada a Ós de Civís i la intervenció en diversos carrers del municipi. Com a pròximes fites, Ricard Mateu també planteja un Ajuntament que pugui afrontar econòmicament el futur amb un endeutament zero i sense apujar els impostos.

Per la seva banda, Pere Artigues, de CiU, torna a encapçalar la candidatura convergent després d'haver estat 10 anys alcalde amb anterioritat. Artigues indica que l'objectiu és "treballar a favor del municipi". Pel que fa als projectes del seu programa electoral, inclou l'arranjament de carreteres, una portada d'aigua i millores en l'enllumenat, el clavegueram o els espais per a la canalla. "Els recursos són reduïts i depenem d'ajuts, però picarem a totes les portes", ha dit.

 

Candidatures:

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA - MOVIMENT D’ESQUERRES - ACORD MUNICIPAL (ERC - MES - AM)
01. Ricard Mateu Vidal (Independent)
02. Josep Maria Peña Blasi (Independent)
03. Francesc Canillo Cadena
04. Núria Duró Porta (Independent)
05. Francisco Romero Gomez (Independent)
06. Ramon Minguell Cervelló
07. Teresa Vilaró Reverter (Independent)
SUPLENTS:
01. Juan Ripoll Benet
02. Carmen Rabasa Espuñes
03. Jose Luís Gámez Fernández
 

CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
01. Pere Artigues Alrich
02. Joan Llop i Ollé
03. Jana Vilanova Torras
04. Àngel Porta Cases
05. Celso Calviño Mella
06. Jordi Betriu Roquet
07. Josep Noves Ruf