Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 24-M: Municipi de Peramola

Eleccions 24-M: Municipi de Peramola

Dues llistes concorren a les eleccions del pròxim diumenge: CiU i Viu Peramola-Acord Municipal Dolors Espluga i Gemma Orrit opten a l'alcaldia
Eleccions Municipals 2015 - Logo
21/05/2015 16:30

ELECCIONS MUNICIPALS 2015 – MUNICIPI DE PERAMOLA

 

Algunes dades:

Extensió: 55,85 km2
Població: 349 habitants

La base agrícola i ramadera de Peramola, centrada en bestiar boví i porcí, s'ha diversificat amb una creixent incidència del sector de serveis, especialment els adreçats al turisme: hostaleria i restauració, excursionisme, avalats per l'atractiu entorn natural. Vora el Segre hi ha una piscifactoria que s’està reactivant.

La majoria de la població viu a la vila de Peramola, cap del municipi, i la resta als nuclis de Cortiuda, Nuncarga i Tragó.

(Informació: CCAU)
 

Resultats de les eleccions del 2011:

L'alcaldia va ser per a CiU, essent reelegit Joan Pallarès. La federació nacionalista va sumar 5 regidors. Progrés Municipal, amb Fermí Tordesillas al capdavant, va sumar 2 regidors. El PP, amb Francesc Gualdo, no va obtenir representació.

 

Eleccions del 2015:

Dues llistes concorren a les eleccions del pròxim diumenge, 24 de maig: CiU i Viu Peramola-Acord Municipal.

Pel que fa a CiU, Joan Pallarès es retira de la primera línia política i cedeix el relleu a Dolors Espluga, número 2 de l'anterior candidatura. La cap de llista convergent destaca la voluntat de continuar treballant per resoldre les mancances dels diferents nuclis del municipi, amb el canvi d'enllumenat, l'arranjament d'algunes places i carrers, l'ajardinament de la piscina de Peramola o la millora del parc infantil.

Espluga també assenyala que es continuarà treballant pel condicionament del castell i actuacions concretes a tots els pobles. Com a repte principal, CiU vol mantenir l'escola rural per mantenir la vida al municipi i evitar-ne la despoblació. Pel que fa als darrers quatre anys, l'alcaldable remarca la construcció del reg Peramola-Bassella, molt important per a la pagesia.

La candidatura alternativa és VIU Peramola-Acord Municipal, encapçalada per Gemma Orrit. En un comunitat, el grup explica que l'equip "aglutina gent de diverses professions i edats, de 23 a 38 anys, amb l'objectiu de tornar a la política municipal més propera i participativa". Com a fita es marquen "proporcionar eines a la gent jove per poder-se establir al municipi i donar suport als col.lectius amb més risc social: persones grans, joves o aturats".

VIU Peramola subratlla la disposició a dedicar tot el temps i l'esforç necessari pel municipi. "Tothom tindrà veu per proposar i dur a terme iniciatives socials i econòmiques per tal de dinamitzar el municipi", assenyalen.

 

Candidatures:

 

VIU PERAMOLA - ACORD MUNICIPAL (VP - AM)
01. Gemma Orrit Capdevila
02. Anna Bonet Peláez
03. Josep Codina Solé
04. Imma Ortonobes Alsedà
05. Josep Cases Baró
06. Carlota Roca Vila
07. Ricard Codina Miquela
SUPLENTS:
01. Jordi López Bach
02. Francesc Puigpinós Purgimon
03. Xavier Marsal Centelles
04. Ivan Nuñez Orrit
05. Sergi Baró Ginestà
 

CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU)
01. Dolors Espluga i Espluga
02. Joan Puig i López
03. Jaume Angrill i Esteve
04. Josep Bonet i Calderó
05. Jesús Bach Marquès
06. Roser Guix i Torrents
07. Albert Codina i Inglavaga
SUPLENTS:
01. Josep Bosch i Sinca
02. Sílvia Esteve i Sarri
03. Antoni Segon i Canal
04. Salvador Verges i Majoral
05. Joaquim Junyent i Armengol
06. Andreu Orrit i Estany