Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / #Eleccions14F | Andorra no permetrà que positius de COVID-19 es desplacin a Catalunya per votar aquest diumenge

#Eleccions14F | Andorra no permetrà que positius de COVID-19 es desplacin a Catalunya per votar aquest diumenge

En aquests casos, s'ofereix la possibilitat d'exercir aquest dret a l'oficina de Correus, fins dissabte, o bé al Consolat espanyol, fins diumenge al migdia. Si s'és contacte estret d'un positiu, s'estudiarà cada cas per decidir si s'autoritza el desplaçament
Frontera del riu Runer (Foto: ACN / arxiu)
10/02/2021 18:35

El Ministeri de Salut del Govern d'Andorra no permetrà que els residents que ara mateix estiguin contagiats de COVID-19 surtin del Principat aquest cap de setmana per anar a votar a les eleccions al Parlament. La mesura també s'aplicarà a persones amb residència a Catalunya que estiguin temporalment a Andorra i que, igualment, tinguin un resultat positiu per coronavirus. La notícia l'ha difós aquest dimecres l'Ambaixada d'Espanya a Andorra, a través de les xarxes socials.

Pel que fa a les les persones que estan confinades per ser un contacte estret, s'ha explicat que han d'adreçar-se al Consolat, per via telefònica, per exposar la seva situació. En funció de cada cas, se'ls autoritzarà o no a creuar la frontera per anar a votar al corresponent municipi català on estiguin inscrits al cens electoral.

Una altra opció per als residents a Andorra qui vulguin exercir el dret a vot el 14-F és dipositar-lo a l'oficina espanyola de Correus, a Andorra la Vella. En aquest cas, el tràmit es pot fer fins al dia abans, dissabte. I al mateix Consolat, s'hi podrà votar fins diumenge mateix, a les dues del migdia. Gairebé 1.500 persones han demanat fer-ho per aquesta via.