Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / #Eleccions14F | Marta Vilalta defensa l'Agenda Rural i el desplegament de delegacions del Govern per reactivar l'Alt Pirineu i Aran

#Eleccions14F | Marta Vilalta defensa l'Agenda Rural i el desplegament de delegacions del Govern per reactivar l'Alt Pirineu i Aran

La cap de llista defensa que ERC treballa "dia a dia" per "tirar el país endavant, sense retrets, sense excuses i sent útils a la ciutadania". Francesc Viaplana mostra el suport als principals candidats pirinencs, Antoni Flores i Elisa Farré, i reitera la seva aposta per dedicar-se a la Seu "al 100 per cent"
Intervenció de Francesc Viaplana a l'acte d'ERC a la Seu d'Urgell per a les eleccions del 14-F
06/02/2021 17:55

La cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya per la circumscripció de Lleida, Marta Vilalta, s'ha compromès a desenvolupar aquesta propera legislatura l'Agenda Rural i les delegacions de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, com a mitjans per reactivar la regió pirinenca.

Vilalta ha participat aquest dissabte en l'acte d'ERC a la Seu d'Urgell de cara a les eleccions al Parlament, el 14 de febrer vinent. La portaveu republicana a la cambra catalana ha estat acompanyada de l'actual diputat urgellenc Francesc Viaplana, que enguany esdevindrà l'alcalde de la Seu d'Urgell. També hi han pres part el principal candidat pirinenc d'ERC, Antoni Flores (número 4 per Lleida, l'Alt Pirineu i Aran); la representant de l'Alt Urgell en aquesta llista, Elisa Farré (número 10), i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

Francesc Viaplana ha reiterat que ha renunciat a presentar-se a la reelecció per tal de "dedicar-se a la Seu al 100 per cent", ara que assumirà l'alcaldia, i ha agraït "el suport dels companys de partit en tot moment". Alhora, l'actual vicealcalde urgellenc ha expressat el seu ple suport als membres que formen part de la candidatura a la demarcació de Lleida i "especialment als companys pirinencs“.

A la seva intervenció, Elisa Farré ha reivindicat que "cal cuidar el nostre jovent, perquè aquest serà el futur de la comarca", i que "hi ha d’haver sortides de futur pels joves del Pirineu, prenguin el camí formatiu que prenguin". Per això, la candidata urgellenca veu necessari "treballar perquè tinguin possibilitats de desenvolupar el seu projecte”.
 
Tot seguit, Antoni Flores ha demanat el suport dels votants tot deixant palès que “si un partit creu en el Pirineu i les seves possibilitats, aquest és Esquerra Republicana”. Flores ha assenyalat com a principal repte actual de l'Alt Pirineu i Aran la millora de les comunicacions per a tots els nuclis de població, tant pel que fa a accessos viaris com a noves tecnologies. Encara més, hi ha afegit, en un moment en què a causa de la pandèmia el teletreball pren cada vegada més protagonisme i hi ha més gent interessada a instal·lar-se a viure al Pirineu. Per això, veu necessari garantir-hi aquests mitjans, juntament amb els serveis bàsics, de cara a fixar-hi població.

Joan Talarn i Marta Vilalta han reivindicat la manera com ERC "treballa dia a dia per tirar el país endavant, sense retrets, sense excuses, sent útils per a la ciutadania". Vilalta defensa que "això és el que cal ara mateix, resoldre els problemes actuals, causats per la pandèmia, i les resultants crisis econòmica i social", però "sense oblidar el nostre camí a la independència", perquè entén que "només amb una república catalana tindrem el 100% de les capacitats per gestionar les nostres necessitats com a país". Una plena capacitat que, segons lamenta, s'ha trobat a faltar en un moment difícil com l'actual, pel fet de seguir depenent de l'Estat espanyol.

Vilalta ha apel·lat a l'esperit de l'1 d'octubre per demanar als votants que, tal com es va fer llavors, vagin novament "a votar i guanyar davant el 155", i ha definit els partits d'àmbit estatal que van aprovar la intervenció de la Generalitat com un "155 feixista", perquè ara, a més a més, avalen "el suport de partits de la ultradreta”.

Quant a la reactivació de l'Alt Pirineu i Aran, la principal candidata d'Esquerra ha recordat "dos compromisos clars" amb la regió. D'una banda, l'Agenda Rural, que defineix com un pla "transversal" amb el qual es valorarà "la realitat i les mancances de tots els territoris" en temes com ara comunicacions i infraestructures. I de l'altra, el "compromís absolut amb el desplegament del govern a l’Alt Pirineu i Aran", en forma de delegacions de totes les conselleries del Govern català, que ara veu totalment necessari "perquè el territori estigui més ben representat".

De la seva part, Joan Talarn ha destacat la feina feta des de la Diputació i l'esforç que ha fet Esquerra per garantir-hi "una gestió més transparent i equitativa", que entén que "ha permès que l’Alt Pirineu i Aran en surti beneficiat, amb major suport als ajuntaments".